Jaje oslikano motivima grada

Grad Osijek uoči Cvjetnice organizira preduskrsnu manifestaciju Šarana jaja bojama grada koja prikazuje korizmene i uskrsne običaje Slavonije i Baranje te nacionalnih manjina koje žive u ovom dijelu Hrvatske.

Grad Osijek uoči Cvjetnice organizira preduskrsnu manifestaciju Šarana jaja bojama grada koja prikazuje korizmene i uskrsne običaje Slavonije i Baranje te nacionalnih manjina koje žive u ovom dijelu Hrvatske.

Bit će izabran najljepši štand, a bit će ih čak 66. Također, bira se i najljepša pisanica. Također, održava se i Cvjetno korzo na kojemu će 180 učenika osječkih osnovnih škola ukrašavati posebno izrađene velike pisanice. Tu će biti i Uskrsni tramvaj GPP-a u kojemu će se svi sudionici moći zasladiti slatkim proizvodima te osvježiti sokovima.

I veliko jaje oslikano prepoznatljivim motivima grada bit će dio sutrašnjih manifestacija. Mladi grafički dizajner Igor Rado osmislio je jaje i oslikao ga: “Neki veliki europski gradovi Uskrs obilježavaju velikim jajima oslikanim svojim motivima, pa sam predložio i Gradu Osijeku napraviti nešto slično, što je Grad i prihvatio. Dobio sam priliku napraviti prvo veliko uskrsno jaje za Osijek i na njemu sam oslikao motive prepoznatljive za naš grad, tako da su na njemu Vodena vrata, Šetač, hotel Osijek, Konkatedrala, viseći most, Drava…”.

Jaje je izrađeno od stiropora i oslikano posebnim bojama. Bit će i zaštićeno od vremenskih utjecaja. Nakon iskustva oslikavanja ravnih površina, poseban je bio izazov oslikati – jaje, ali Igor se, kaže, dobro snašao.

Pored jajeta za Osijek, pred njim je i zadatak oslikati pet jaja za Vukovar. Svako će jaje imati posebnu temu – prošlost i sadašnjost grada, Vodotoranj, jedno će biti u znaku sporta, a, naravno, i u znaku tvornice Borovo.

Izvor: republika.eu
Foto: Facebook

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari