”Ambasadori mira” posjetili OŠ Dobriše Cesarića

U sklopu provedbe projekta prevencije nasilja kod djece i mladih, pod nazivom "Ambasadori mira", koji naša udruga provodi u nekoliko osječkih osnovnih škola, poznati osječki glazbenik Igor Delač također se pridružio našoj misiji i viziji te će "nastupati" u posve novoj ulozi od one vokalne i to kao VIP Ambasador mira u našem, istoimenom projektu.

 

Čovjek koji bi opet cijeli život ljubio, “Da se još jedanput rodi” , zasigurno će znati djecu i mlade potaknuti na vrijednosti, koje život mogu kreirati na ljepši i sigurniji način. Kako je i sam otac, vjerujemo da će svojim angažmanom kvalitetno doprinijeti cijelom programu, te podijeliti s djecom neka svoja iskustva u rješavanju kriznih situacija, ljutnje, savladavanju prepreka, načelima pomirbe, važnosti prijateljstva.

Tako je već u petak (12. travnja 2013.) posjetio Osnovnu školu “Dobriše Cesarića” u Osijeku i to u funkciji VIP Ambasadora mira škole. Program posjeta obuhvatio je imenovanje djece ambasadora mira u četvrtom, petom i šestom razredu te druženje VIP Ambasadora s djecom i već tradicionalno zajedničko potpisivanje povelje o miru.

Ovaj projekt nadovezuje se na vrijeme u kojem živimo, vrijeme kada nasilje nije nešto o čemu se samo govori već se ono nažalost i događa sve češće. Obuhvaća niz radionica koje osvještavaju problematiku nasilja kao i svjesnost o kategorijama nasilja i sve što ono može biti. Projekt također obuhvaća radionice stvaranja pozitivne slike o sebi, samopoštovanja, samopouzdanja, razbijanja predrasuda i stereotipa, vježbe koncentracije, učenja i pamćenja, prevladavanja kriznih situacija, načela pomirbe, jačanja prijateljstva, pripadnosti grupi, suradnje i grupne kohezije kao i razvijanje komunikacijskih vještina.

Kao VIP Ambasador mira uz obilazak “svoje” škole, razgovore i sastanke s djecom, koja sudjeluju u projektu, Igor Delač pratit će cjelokupnu provedbu projekta i aktivno sudjelovati u aktivnostima prevencije nasilja. Djeca će i na ovaj način imati priliku dobiti pozitivne primjere i modele nenasilnog ponašanja od strane stručnih osoba, a Igor će im u tome pomoći svojim iskustvima i nadzorom.

Tekst i foto: Evica Glibota (Promovita)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari