Sezona jagoda je počela, a bez njih nije prošao ni tradicionalni Zeleni četvrtak na glavnoj osječkoj tržnici.
Jagode, zahvaljujući obilju antioksidanata i drugih biološki aktivnih tvari, predstavljaju veliku pomoć u održavanju dobrog zdravlja i prevenciji mnogih bolesti. Podižu imunitet, održavaju zdrav vid, usporavaju starenje kože, ublažavaju upalne procese, a to su samo neke od brojnih koristi.
Smatra se da jagode liječe karcinom i ostale mrene, obogaćena je vitaminima, vitaminom c, znači sve što je organizmu potrebno nalazi se u jagodi. Konzumirajte što više jagoda jer je sad baš vrijeme i ona je sad najukusnija, najslađa, kaže Marica Završki iz OPG Završki.
Kombinacije s jagodama su bezbrojne, od torti i kolača u kojima smo ih i navikli jesti, do neobičnih recepata poput salate s rikulom i jagodama ili jagode s roštilja. Bez obzira kako ih pripremili, sezonu jagoda treba iskoristiti i uživati u ovom slatkom voću.
Tekst: STV