Multimedijska izložba “Ja – građanin EU-a” otvorena u Osijeku od 5. – 8. lipnja 2013.

Šef Delegacije EU-a u RH, veleposlanik Paul Vandoren i župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić otvorili su danas u Osijeku multimedijsku izložbu "Ja - građanin EU-a".  

Ova multimedijska izložba će građanima Osijeka dati odgovore na brojna pitanja o EU-u. Nadam se da će građani iskoristiti ovu prigodu i posjetiti je te da će lokalne vlasti i dalje nastaviti pomagati građanima u informiranju,” rekao je veleposlanik Paul Vandoren na otvaranju izložbe te istaknuo važnost informiranja građana o Europskoj uniji diljem Hrvatske ne samo u Zagrebu.

Župan Šišljagić je zaželio dobrodošlicu  veleposlaniku Vandorenu i suradnicima te istaknuo kako je izložba prilika da se građani informiraju o svemu što žele saznati vezano za EU. Dodao je da će županija i dalje nastaviti informirati građane o temama koje se tiču Europske unije.

Povodom skorog pristupanja Republike Hrvatske u Europsku uniju, Delegacija EU-a u Republici Hrvatskoj organizira multimedijsku izložbu pod nazivom “Ja – građanin EU-a” koja  se  održava u Osijeku na Trgu Ante Starčevića od 5. – 8. lipnja 2013. Multimedijska izložba je već održana u Zagrebu i Splitu, a nakon Osijeka, održat će se u Rijeci (Korzo) od 12. do 16. lipnja 2013.

Tijekom izložbe, posjetitelji će imati prilike informirati se na jednostavan i zanimljiv način o pravima i mogućnostima koje im kao budućim građanima EU-a donosi članstvo u Uniji, a izložba se održava i u sklopu Europske godine građana. Medijski partneri izložbe “Ja – građanin EU-a” su Radio Osijek, Radio Dalmacija, Radio Soundset i Radio Rijeka.

Veleposlanik Vandoren će tijekom svog boravka u Osijeku posjetiti i Regionalnu razvojnu agenciju Slavonije i Baranje, Hrvatsku agenciju za hranu te poslijediplomski interdisciplinarni doktorski studij Europski studiji na Sveučilištu J.J. Strossmayera. Predviđena je također posjeta projektu Vinskih cesta i regionalnom muzeju u Tvrđi u Osijeku. 

Izvor: Delegacija EU u RH

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari