U rujnu bujaju plodovi prirode i zelene tržnice postaju carstvo raznolikosti. Priroda najbolje od sebe daje u jesen, a dio te bogate ponude bit će predstavljen svakoga tjedna na glavnoj osječkoj tržnici na tradicionalnom Zelenom četvrtku koji se vraća nakon ljetne stanke.
Počelo je predstavljanjem proizvoda mlade poduzetnice iz Dalja,
Slađane Savadinović, koja proizvodi tjesteninu
obojanu ekološkim dodatcima povrća (blitva, špinat, cikla, crvena
paprika), s dodatkom bučinoga ulja i crnila sipe.
Na tu je ideju došla jer njezina djeca nisu htjela jesti povrće,
pa je to povrće zakamuflirala u tjesteninu, koju se može kupiti
na tržnicama i sajmovima, u trgovinama zdrave hrane u Osijeku i
Zagrebu.
A u posao je krenula uz pomoć Udruge Ecorural
Net i uz potporu za samozapošljavanje Hrvatskoga zavoda
za zapošljavanje.
Izvor:
STV