Više od 100 biciklista u prosvjednoj vožnji ‘Pravo na bicikl 3’

Odigrala se još jedna zabavna i uzbudljiva masovna vožnja u organizaciji BikeMyDay-a!

Unatoč kiši koja je padala u nekim dijelovima grada i koja je, vjerujemo, obeshrabrila mnoge koji bi se inače pridružili, na subotnjoj (21. 9.) kritičnoj masi “Pravo na bicikl 3″ okupilo se između 100 i 150 biciklista.

Vozili smo se ulicama Osijeka, i to najvećim dijelom onima gdje nema biciklističkih staza, te smo tako skrenuli dodatnu pažnju na postojanje i prava biciklista.

Najuzbudljivije je bilo u kružnom toku na “Đakovštini” gdje smo u potpunosti blokirali promet, te na prostoru kod Eurodoma gdje se velik broj biciklista odazvao našim pozivima da pokažu svoje neslaganje s nedavnim ukidanjem biciklističke staze. Čulo se: “Vratite nam stazu!”, nekad tiše, nekad glasnije.

Događaj je završio ugodnim druženjem, klopom i cugom u restoranu domaće hrane “Stara Magda”, gdje je upriličeno i zajedničko fotografiranje s podignutim biciklima.

Velika hvala svim sudionicima što su svojim prisustvom uveličali ovu manifestaciju i tako nas potaknuli da i dalje nastavimo s radom na razvoju biciklizma u Osijeku. Sljedeća kritična masa bit će, nesumnjivo, s još više sudionika i s još više krugova po najfrekventnijim gradskim prometnicama.

Nažalost, koliko smo imali prilike vidjeti, vožnji se nije pridružio nitko od nadležnih, iako su pozvani, ali se nadamo njihovom budućem odazivu.

Kritičnu masu su organizirali:
Kristina Marić
Hrvoje Hojsak
Domagoj Mrkonjić
Dino Schatzl
Tomislav Tomić
Robert Vargić
Ivan Podraza

Više fotografija pogledajte na stranicama BikeMyDay.com

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari