I AIESEC-ovci sudjelovali u kampanji ‘Hrvatska ‘volontira”

Hrvatska mreža volonterskih centara 21. rujna je treću godinu zaredom, na Međunarodni dan mira, organizirala kampanju 'Hrvatska volontira!'. Ove godine, akciji su se pridružili i članovi studentske organizacije AIESEC Osijek.

Hrvatsku mrežu volonterskih centara čine Volonterski centar Osijek, Udruga Mi – Volonterski centar Split, Udruga za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka, Volonterski centar Zagreb i Autonomni centar ACT – Volonterski ured Međimurja.

Povodom obilježavanja Europske godine volontiranja, HMVC organizira kampanju ‘Hrvatska Volontira!’ kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Ove godine, pod sloganom “Svatko može biti superheroj!”, akcijom se željelo poručiti da u ulozi volontera svatko može biti superheroj, jer čak i mali doprinos kojeg nije teško dati volontera može učiniti herojem u zajednici i za onoga kome pomaže.

Prošlogodišnja kampanja održana pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske rezultirala je sa 154 volonterske akcije na području cijele Hrvatske u koje je bilo uključeno 2165 volontera, koji su volontirajući taj dan nesebično poklonili društvu ukupno 8958 sati.

Aktivnosti na kojima su volonteri radili su obuhvaćale različita područja: direktni rad s korisnicima različitih socijalnih usluga, promociju i zaštitu ljudskih prava, kulturu, ekološke akcije, nenasilnu komunikaciju, uređenje vanjskog i unutarnjeg prostora itd. Cilj je kampanje promovirati volonterske programe u organizacijama kao i samo volonterstvo kao građansku vrlinu.

Ove godine, u Osijeku je u sklopu kampanje održana volonterska akcija u permakulturnom vrtu na “Manježu”, a volonteri su pripremali vrt za jesen i zimu. U akciji su sudjelovali i članovi Tima za odnose s korporativnim sektorom AIESEC-a Osijek koji su još jednom pokazali kako i studenti brinu za svoj grad i svoju budućnost.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari