Nakon gotovo 13 sati borbe s vatrom, vatrogasci lokalizirali požar u ‘Šećerani’

Jučer oko 18 sati, nakon što su radnici otišli kući, izbio je požar na prostoru osječke Tvornice šećera.

Nakon gotovo 13 sati borbe s vatrom, vatrogasci su uspjeli ugasiti požar.

Riječ je o iznimno opasnom požaru zbog veličine hale u kojoj je izbio, te ogromne količine paletiranih briketa stočne hrane i šećera koji je pakiran u najlonske vreće, zbog čega je nastao gusti dim, rekao je zapovjednik osječke Javne vatrogasne profesionalne postrojbe Boris Banjan.

Skladište osječke Šećerane, u kojem je izbio požar, dugačko je 100 metara, a široko 30 metara. U cijelom skladištu koje je drvenom pregradom podijeljeno na dva dijela, nalazilo se 3,5 tisuća tona briketa stočne hrane i dvije tisuće tona šećera.

Požar je izbio u stropu gdje se nalazi gumena transportna traka, najvjerojatnije zbog trenja, ali je problem bio u početnom gašenju jer se ispod trake nalazi metalna zaštita, rekao je vatrogasni zapovjednik Banjan.

Materijalna šteta je velika, ali na svu sreću ozlijeđenih nije bilo.

Djelatnici Šećerane viljuškarima su izvozili vreće koje su se zapalile kako ne bi došlo do širenja požara. Znatan problem vatrogascima pričinjavao je i gusti crni dim i visoka temperatura. Osim toga, kako bi spriječili uništenje šećera i stočne hrane vatrogasci su nastojali ne koristiti kemijska sredstva koja bi dovela do uništenja te robe.

Priopćenjem se oglasila i sama Tvornica šećera iz koje poručuju kako razloga za zabrinutost nema i kako se radi samo o materijalon šteti.

[blockquote]Dana 11. 12. 2013. u poslijepodnevnim satima došlo je do požara manjeg razmjera na lokaciji Tvornice šećera Osijek.

Požar je zahvatio 3. halu podnog skladišta u kojem se skladišti šećer i briketirani rezanac. U hali gdje je izbio požar bio je uskladišten šećer u 50/1 pakovini, a u susjednoj 2. hali briketirani rezanac. Dio šećera je zbog vatre i gašenja požara onečišćen i rasut, a dio briketiranog rezanca pokvašen i time oštećen. U tijeku je zbrinjavanje i procjena štete na onečišćenom šećeru i rezancu, a sama hala, osim transportne trake nije pretrpila veću štetu.

Točan uzrok požara se istražuje i po dobivanju dodatnih informacija pravovremeno ćemo obavijesti javnost.[/blockquote]

SiB.hr
Foto: Damir Kutleša

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari