Panturist (Arriva Deutsche Bahn) preuzeo slovensku franšizu GoOpti

Nakon ulaska u uglednu prijevozničku grupaciju Arriva Deutsche Bahn, slavonski Panturist je osim IC Busa koji na svakodnevnoj liniji povezuje Hrvatsku i Njemačku, prepoznao još jednu kvalitetnu uslugu u prijevozu putnika višeg standarda - GoOpti, te time ušao u nova ulaganja.

Preuzimanjem GoOpti franšize Panturist je dodatno ulažio u novi vozni park od minimalno 5 putničkih kombija visokog komfora, educirao i zaposlio nekoliko djelatnika te je spraman za prometovanje od 15. lipnja 2014.

GoOpti Hrvatska će tako ponovo uvesti novi standard prijevoza u Hrvatsku po niskim cijenama, skrojenoj prema željama i potrebama putnika. Prijevoz između gradova i zračnih luka na ovaj način postaje još dostupniji i primjeren svakom džepu, te s uslugom koja je na raspolaganju 24 sata, 7 dana u tjednu.

Inspirirani low-cost letovima, GoOpti Slovenija je s radom započeo u lipnju 2011. godine, te je do danas preveo više od 250.000 stanovnika između Slovenije, Hrvatske i Italije. GoOpti je prvi uspješni komercijalni prijevoz na zahtjev u svijetu. 2013. godine time su osvojili nagradu za najbolji inovativni poslovni model u Sloveniji.

Ovaj inovativni online prodajni sistem kojeg je GoOpti razvio, prepoznaje potrebe svakog putnika te određuje optimalnu zakupljenost vozila I daje mogućnost samostalnog određivanja mjesta i vremena polaska te ovisno o fleksibilnosti putnika kreira se cijena prijevoza. Izbor između dodatne tri mogućnosti Opti, Flexi i VIP prijevoza također su čimbenici koji utječu na kreiranje cijene.

S obzirom na lošiju povezanost Hrvatske s Italijom, Panturist GoOpti franšizom nastoji postići suprotno te prometovanje započinje upravo u tom smjeru. Od Zagreba do centra grada ili zračne luke u Trstu, Veneciji, Milanu, Savoni itd. tako će se stići po cijeni koju putnik sam kreira u vremenu koje njemu odgovara.

Postojeća suradnja GoOptija s velikim turoperatorima kao što su Kompas, STA, Intelekta te druge veće agencije I hoteli koji bilježe veliki rast u posljednje tri godine, pokazatelj je utjecaja ovog inovativnog pristupa i na razvoj turizma. Uključenje Panturist turističke agencije u ovaj projekt te povezivanje s ostalim turističkim agencijama u Hrvatskoj kao i hotelijerima, Panturist putem GoOpti franšize ponovo otvara tržište, ovog puta prema Italiji I Mađarskoj te tako već sada objedinjuje pet država EU (Hrvatsku, Sloveniju, Njemačku, Italiju I Mađarsku).

Suradnja s grupacijom SAVE Group koja upravlja zračnim lukama u Veneciji svoj interes za suradnjom tako sada širi I u Hrvatsku

Mnogobrojni zrakoplovni prijevoznici kao što su Airfrance, Delta, Lufthansa, Swiss, Austrian, Air Canada, Alitalia i mnogi drugi, već su prepoznali benefite ovog načina prijevoza te uspješno surađuju s GoOptijem u Sloveniji, a preuzimanjem franšize, suradnja se širi i na Hrvatsku.
 
S obzirom na uspješnost zračnog prijevoznika Ryanair koji povezuje Osijek s Londonom više puta tjedno, što potvrđuje činjenica da je u nešto više od mjesec dana ovu zračnu liniju koristilo 3.300 putnika, Panturist će ovom franšizom pomoći i u jačanju turističkog potencijala Istočne Hrvatske.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari