Eksplozije koje su probudile Osijek

Mnoge Osječane rano jutros oko 3:15 probudio je niz jakih detonacija koje su nas podsjetile na ratna vremena. Tresla su se stakla, palili alarmi na autima.

Kako saznajemo, došlo je do eksplozije u regionalnom centru Crodux plina u Gospodarskoj zoni Antunovac. Ozlijeđenih nema.

Uzroci su još nepoznati, na mjestu događaja su vatrogasci i policija.

Dojavu o požaru u punionici plina vatrogasci su dobili oko tri sata, rekao je zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka Boris Banjan za HRT.

Naša dežurna smjena se odmah uputila na mjesto događaja, pokušali su zaustaviti požar koji su zatekli u dijelu terminala za punjenje boca s propan butan plinom (to su boce za kućnu uporabu), ali požar se vrlo brzo proširio na velik dio uskladištenih boca na tom terminalu, boce su letjele par stotina metara u krug, a ima i ugroženih objekata.”

Vatrogasci su se morali privremeno povući dok se eksplozije malo ne smire, no čim su dobili mogućnost da priđu vatri počeli su s gašenjem.

Banjan ističe da je velika nesreća na vrijeme zaustavljena.

Najveći su problem bila dva velika spremnika, svaki s po 80 000 kubika kapaciteta – da su oštećene instalacije na njima – bila bi to puno veća tragedija i nesreća. Na sreću nema stradalih ni ozlijeđenih“, rekao je.









Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari