Vodostaj Drave lagano opada

Nema predaha za gotovo 600 ljudi koji brane naselje Karašica kod Osijeka od rekordnog vodostaja Drave na tom području. Iako je razina vode lagano počela opadati, danonoćno se ojačavaju nasipi, a od sinoć su ondje i dodatne vojne snage. Budno se prati i vodostaj Drave u Osijeku, osobito u Donjem gradu koji je prošle godine bio najugroženiji.

350 pripadnika oružanih snaga, policija, vatrogasci i HGSS utvrđuju i popravljaju nasipe u naselju Karašici koje je potpuno okruženo vodom. Vojska radi i na osiguranju čvrstog prijelaza na raskvašenom terenu kako bi se omogućio prijevoz vreća s pijeskom do nasipa. Voditelj obrane na ovome području Mišo Čičak kaže kako se poduzima sve kako bi se spriječile veće štete na kućama.

Iako je vodostaj Drave kod Osijeka od jučer poslijepodne počeo stagnirati, a sada i lagano opada, Davor Haničar iz Hrvatskih voda upozorava kako je iduća 2 do 3 dana, osobito u naselju Karašici, potreban krajnji oprez.

U samom Osijeku najviše je snaga na obrani od poplave angažirano u Donjem Gradu. Danas Donji grad obilazi gradonačelnik Ivan Vrkić.

A oči su uprte i u nebo jer kiša koja je padala noćas i jutros dodatno je otežavala posao angažiranima na obrani od poplava.

[span class=camera]GALERIJA: Nabujala Drava kod Osijeka[/span]

Izvor: Radio Osijek

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari