Glasujte za projekt This Time, novi orginalni projekt dva Osječanina

Upoznajte finaliste natječaja Moja prilika – This Time d.o.o. i njihov projekt – sustav za emitiranje reklama u tramvajima i autobusima. U kratkom intervjuu jedan od idejnih tvoraca toga inovativnog rješenja Ante Pandžić predstavlja projekt, objašnjava kako je došlo do poslovne ideje i ističe zašto je projekt originalan i vrijedan dobivanja potpore.


Kako biste u dvije rečenice opisali svoj projekt?

This Time  potpuno je novi medij za plasman reklama i informativnih sadržaja. Riječ je o mikroračunalu i pripadajućem softveru smještenom u tramvaje i/ili autobuse. Sustav prepoznaje trenutačnu lokaciju vozila i ovisno o njoj putnicima u vozilu emitira zvučnu poruku oglašivača čija se poslovnica nalazi u blizini.

Kako ste došli do poslovne ideje?

Tijekom višegodišnjeg djelovanja u sektoru vanjskog oglašavanja uvidjeli smo prednosti i nedostatke postojećih medija za oglašavanje. Kontinuirano smo nastojali klijentima omogućiti pristup većem broju potencijalnih kupaca po još nižim cijenama. Znali smo da je ključ u primjeni tehnologije, ali bilo je potrebno pronaći područje gdje je moguće doprijeti do velikog broja ljudi, a gdje se još uvijek koriste tradicionalne metode i tako smo došli do javnog prijevoza.

Po čemu je vaš projekt poseban i originalan?

This Time sustav je koji višestruko nadmašuje postojeći način oglašavanja u javnom prijevozu: omogućuje plasman reklame u kontekstu (locira vozilo i emitira poruku oglašivača kraj čije poslovnice ono trenutačno prolazi), omogućuje oglašivaču upravljanje porukama s vlastitog računala (testiranje poruka, odabir one koja “djeluje”), bolje ciljanje skupine korisnika (prema mjestu posla, stanovanja)… Sustav je primjenjiv u svim gradovima s javnim prijevozom, ima veliki izvozni potencijal, a nudi i mogućnosti primjene u društveno korisne svrhe (humanitarne akcije, servis javnih informacija).

Što očekujete od sudjelovanja u projektu Moj Zaba Start?

Kao jedini finalist iz Slavonije osjećamo obvezu predstavljati sve poduzetnike iz tog kraja Hrvatske, a pogotovo u tehnološkom sektoru, gdje smo posljednjih godina svjedoci velikog zamaha. Zato ćemo maksimalno iskoristiti sve pružene prilike (od savjeta, mentorstva, financijske pomoći…) i nastojati opravdati očekivanja.

Projekt This Time natječe se za financijsku potporu Zagrebačke banke, a za njih možete glasati OVDJE.

[blockquote]Sustav za emitiranje reklama u tramvajima i autobusima 

This Time je sustav za emitiranje reklama u tramvajima i autobusima putem GPS navigacije čiji sustav prepoznaje trenutnu lokaciju vozila i putnicima koji se nalaze u vozilu emitira reklamnu poruku ogkašivača koji se nalazi na toj lokaciji ili kraj čije prodavaonice vozilo u tom trenutku prolazi.

Riječ je o novom oglašivačkom sredstvu koje otvara nove mogućnosti za kreativno izražavanje, jačanje branda i plasiranje propagandnih poruka, a istovremeno nudi i mogućnost demografskog ciljana potencijalnih kupaca prema mjestu boravka, rada i mjesta gdje kupuju. Osim za oglašavanje sustav može biti korišten i za promociju događanja i informacija koje se u javnom interesu.
Autori projekta: This Time doo, Osijek[/blockquote]

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari