Policija trenira strogoću: Broj kazni u Osijeku najveći u Hrvatskoj!

U velikom istraživanju koje je napravio Glas Slavonije, čini se kako su Osječani najgori vozači u Hrvatskoj ako je suditi prema broju ispisanih kazni po broju stanovnika.

O policajcima koji vrebaju iza svakog ugla smo već pisali, ali sad su njihove “zasjede” dobile i konkretne brojke. Tako je na 118.318 registriranih vozila u OBŽ ispisano čak 93.937 prekršaja. Ako se to usporedi s morskim županijama (Splitska 96.353 prekršaja na 207.564 automobila i Riječka 64.834 prekršaja na 157.666 vozila) podaci su i više nego porazni. Posebice to dolazi do izražaja kad se pogleda da je u navedenim županijama tijekom godine i znatan broj automobila turista iz stranih zemalja.

Svima onima koji se voze diljem Hrvatske, teško je oteti se dojmu da naši vozači ipak nisu najgori, ali podaci su i više nego porazni. Čine se i kako se samo u Osijeku vozi biciklima pa je tako ispisano čak 1881 kazni pijanim biciklistima što je više od 95% ukupno ispisanih kazni biciklistima u cijeloj Hrvatskoj.

[span class=camera]VIDEO: Osječani rekorderi po broju kazni[/span]

Prenijet ću samo reakcije mojih gostiju, koji kažu ono što mi vrlo dobro znamo – kako je kod nas u Baranji policija bezobzirna kada je u pitanju kažnjavanje. Prioritet im je doista samo i jedino naplatiti kaznu. Naplaćuju čak i kazne za nevezani pojas putnika na stražnjem sjedalu. Policajci su smrknuti i strogi, ne znaju se nasmijati i tako na mnogo ugodniji način najprije upozoriti na prekršaj. Pa mi smo i turističko odredište i svakako bi im trebala edukacija o ponašanju prema turistima. Sve ovo što sam rekao govore gosti, koji nam dolaze sa svih strana, i da ne bude zabune, oni putuju po cijeloj Hrvatskoj i znaju kakva je situacija u drugim dijelovima zemlje. Došli su se k nama opustiti. Ovdje, u Baranji, mnogi su ljudi u svoje smještajne i ugostiteljske objekte, vinarije i slično uložili velik novac, zadužili se u bankama… I sada kao da se netko u policiji trudi rastjerati te goste – ispričao je za Glas Slavonije jedan anonimni turistički djelatnik.

[span class=attention]PROČITAJTE: Policija objavila izvanredno stanje: ”Sve će se kažnjavati!”[/span]

Naravno, bitno je reći kako nitko ne želi anarhiju u prometu i nepoštivanje prometnih pravila, ali…

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari