U subotu 7.5.2016. godine u Ugostiteljsko-turističkoj školi održan je međužupanijski stručni skup i stručno metodički praktikum nastavnika kuharstva, slastičarstva i posluživanja.
U sklopu skupa sudionici su imali priliku vidjeti susret
tradicije hrvatske kuhinje sa tradicijom daleko-istočne Japanske
kuhinje. Prvi dio skupa obilježili su gosti iz Požeškog muzeja
koji su strukovnim učiteljima predstavili projekt “Muzej u loncu”
i u sklopu njega pripremali neka od zaboravljenih jela
slavonsko-baranjske regije.
U drugom dijelu skupa ugostili su japanskog veleposlanika u
Hrvatskoj, Keiji Idea, koji je sve prisutne upoznao sa glavnim
obilježjima Japanske kuhinje. Nakon toga vrhunski sushi majstor
pokazao je vještinu i način pripremanja pravog japanskog sushija.
Sve to začinjeno je najpoznatijim vinima baranjskih vinara, koja
su sljubili sa našim jelima i izvornim japanskim zelenim čajem i
sakeom.