Doručak s hrvatskih farmi u Osijeku

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je jutros, 7. ožujka 2017. godine u studentskom restoranu Campus u Osijeku manifestaciju u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije Doručak s hrvatskih farmi na kojoj su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda.

Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Osječko-baranjsku županiju.

Baranja je specifično mjesto susreta nekoliko gastronomskih smjerova koji imaju svoje povijesne uzroke i istraživanje svih tih okusa i njihovog podrijetla trajalo bi čitav jedan ljudski život. Stara izreka kaže “Reci mi što jedeš i reći ću ti tko si”, sudeći po mom današnjem jelovniku, ponosan sam Slavonac! Kontinentalni turizam svake godine bilježi sve više gostiju. Osim prirodnih ljepota turiste privlači i domaća kuhinja, domaća hrana i vrijedne ruke koje tu hranu proizvode i pripremaju. Ponuditi gostu tu vrstu dodane vrijednosti neprocjenjivo je, izjavio je ministar Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi u Osijeku.

Upravo je naša Županija najveći proizvođač jaja, mesa i mlijeka, tu ubrajam i med, kao i brojne druge prehrambene proizvode s područja Slavonije i Baranje za koje sam siguran da kvalitetom prednjače u odnosu na uvozne strane proizvode koji se smrznuti mogu u Hrvatskoj prodavati i nakon 30 godina. U tu svrhu Županija je kreirala sustav javnih potpora kojima prvenstveno podupire autohtone proizvode za koje smo sigurni da imaju visoku kvalitetu, al toga mora postati svjesna hrvatska javnosti i potrošači, stoga pozdravljam promociju domaćih proizvođača i njihove ponude, rekao je župan dr. sc. Vladimir Šišljagić prilikom otvorenje ove manifestacije.

VIDEO:

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/153107/ovaj-prilog-ne-gledajte-gladni-vodimo-vas-u-slavoniju-gdje-je-posluzen-slasni-dorucak-s-hrvatskih-farmi/?autoplay=true&src=sib_hr

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari