Pitaya kroz pametne tuševe donosi pet milijuna kuna u Osijek

Na temelju pregovora s nekoliko velikih tvrtki s Jadrana osječka tvrtka Pitaya Solutions, koja se bavi proizvodnjom pametnih tuševa i 3D razvojem proizvoda, očekuje da će već ovo ljeto iz Osijeka otići nekoliko stotina pametnih tuševa vrijednih preko 5 milijuna kuna, koji će se sliti u Osijek.

Tvrtku zasad čini ekipa od šest mladih ljudi s prosjekom od 22 godine koji danonoćno rade na razvoju nove serije pametnih tuševa UNI koji sve više osvajaju tržište Jadrana, ali i izvan domovine. Zanimljivo je kako trenutno imaju naručenih tuševa točno koliko je i sami prosjek godina.

Interes za kupnju i distribuciju je pokazalo i nekoliko potencijalnih distributera iz Slovenije i Italije gdje će otvoriti svoja vlastita posredništva već ovo ljeto.

“Kada zaključimo ugovore s partnerima za distribuciju pametnih tuševa za cijelo ljeto, planiramo zaposliti još nekoliko osječana jer nas šest trenutno zaposlenih neće moći proizvesti dovoljnu kolićinu tuševa,” navodi Kristijan Šimičić suvlasnik tvrtke koja može biti nova osječka gospodarska perjanica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari