Vijesti / Osijek

napad na krvopije

Večeras i za vikend novi tretmani suzbijanja komaraca na području Osijeka

Večeras i za vikend novi  tretmani suzbijanja komaraca na području Osijeka
SiB.hr

Trodnevnim tretmanima bit će zahvaćeno područje cijelog grada

Sveobuhvatni adulticidni tretmani suzbijanja komaraca sa zemlje bit će provedeni u naredna tri dana na urbanom i prigradskom području grada Osijeka, izvijestio je u petak zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin.

"Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije izdao je 13 novih preporuka za petak, subotu i nedjelju na području cijeloga grada Osijeka. Tretmani će se provesti u večernjim satima, za što će biti utrošeno 35.000 eura. S današnjim danom izdano je ukupno 98 preporuka te će od ukupnog financijskog potencijala od 1,912 milijuna eura biti utrošeno 883.000 eura", rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od tog iznosa u proračunu Grada Osijeka osigurano je 1,6 milijuna eura, od čega su 800.000 eura sredstva Grada Osijeka, 600.000 sredstva Vlade Republike Hrvatske, te 200.000 eura Osječko-baranjske županije.

Zamjenik gradonačelnika Vulin kazao je i kako je učinkovitost tretmana provedenih tijekom protekloga vikenda bila relativno visoka, od 77 do 99 posto, a osvrnuo se i na brojnost komaraca prije tretmana.

"Josipovac je, naprimjer, bio na čak 19.000 jedinki, a nakon tretmana brojnost je smanjena na 1909, dakle na 10 posto od tog iznosa. Sada je ponovno na 5385 jedinki, jer traje takozvani ulet komaraca iz močvarnih, poplavnih područja", objasnio je i ocijenio kako će novi tretmani biti dovoljno učinkoviti.

Poručio je kako se monitoring na terenu nastavlja te da će sve raspoložive snage, uključujući i avione, biti angažirane ukoliko bude novih uleta komaraca s poplavnih područja.


Izdvojeno

Reci što misliš!