Vijesti / Osijek

ako vremenske prilike dopuste

Vrhunac najezde komaraca: Vulin najavio nove tretmane suzbijanja, simultano sa zemlje i iz zraka

Vrhunac najezde komaraca: Vulin najavio nove tretmane suzbijanja, simultano sa zemlje i iz zraka
Dubravka Petrić/PIXSELL

Kako je objasnio, tretmani bi mogli početi od petka ujutro, i to od istoka prema zapadu, a obuhvatit će područja općina Erdut, Bilje, Darda, Petrijevci i grada Osijek

"Nalazimo se na samom vrhuncu najezde komaraca do sada u ovoj sezoni. Brojke pokazuju da smo ”u crvenom”. Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije izdao je preporuke za nove, sveobuhvatne tretmane, simultano sa zemlje i iz zraka, iznad cijelog područja grada Osijeka. Tretmani će se provoditi čim vremenski uvjeti dopuste; nažalost, za danas i sutra imamo meteoalarme koji ukazuju na promjenjivo vrijeme", izjavio je zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin danas na konferenciji za novinare.

Kako je objasnio, tretmani bi mogli početi od petka ujutro, i to od istoka prema zapadu, a obuhvatit će područja općina Erdut, Bilje, Darda, Petrijevci i grada Osijeka. Dodao je i da većina komaraca u grad dolazi upravo iz navedenih općina koje ga okružuju.

Govoreći o tretmanima provedenim tijekom prošloga tjedna, izvijestio je da je učinkovitost iznosila od 57 do 99 posto te nije bilo potrebe za ponavljanjem tretmana.

komarac
sezona komaraca Slavonca ubo komarac: Ni nakon dvije godine još se nije u potpunosti oporavio

"Za područje grada Osijeka do sada su izdane 82 preporuke. Sveukupni trošak nakon što budu izvedeni tretmani zaključno s 82. preporukom iznosit će nešto malo manje od 850.000 eura. Imamo osiguranih 1,6 milijuna eura, od čega su 800.000 eura sredstva Grada Osijeka, 600.000 eura osigurala je Vlada RH, 200.000 eura Osječko-baranjska županija, dok je dodatnih 312.000 eura osigurano u proračunima susjednih općina, što čini ukupni financijski potencijal od 1.912 milijuna eura", kazao je Vulin.

Napomenuo je i kako će se, bude li potrebe, osigurati i dodatna financijska sredstva.


Izdvojeno

Reci što misliš!