Vijesti / Osijek

5 novih vrtića

Novi vrtić na Uskim njivama gotov do kraja godine. Radić: "Ovo nije jedini vrtić koji trenutno gradimo"

Novi vrtić na Uskim njivama gotov do kraja godine. Radić:
Grad Osijek

"Roditelji u novoj pedagoškoj godini mogu računati na po tri nove odgojne skupine u vrtićima Latica i Sjenčica i potpuno novi vrtić u Mjesnom odboru Cvjetno", rekla je Ana Mihaljević, ravnateljica osječkih dječjih vrtića

U proteklih 30 godina u Osijeku su sagrađena dva vrtića, mi ćemo u našem mandatu izgraditi čak pet, poručio je u srijedu gradonačelnik Ivan Radić prilikom obilaska radova na izgradnji vrtića u Kutinskoj ulici.

"Grad Osijek je na Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO) prijavio pet vrtića, svih pet nam je prošlo, ukupne vrijednosti 6,5 milijuna eura od čega je iz NPOO čak 4,2 milijuna eura", podsjetio je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Zahvaljujem izvođaču radova jer radovi teku planiranom dinamikom. Vrtić će biti gotov u rokovima, do kraja ove godine. Vrijednost investicije je oko 1,9 milijuna eura, od čega je bespovratnih 1,3 milijuna eura iz NPOO-a. Ovo nije jedini vrtić koji se gradi u Gradskoj četvrti Novi grad, dograđujemo i vrtić Sjenčica. I vrtići u Tenji, Cvjetnom i Gornjem gradu napreduju planiranom dinamikom, a tri će biti završena do rujna ove godine", dodao je gradonačelnik.

Podsjetio je kako je Grad reorganizacijom postojećih vrtićkih prostora uspio ispuniti zakonsku normu upisavši u vrtić svu djecu koja su navršila četiri godine te djecu s oba zaposlena roditelja.

"U ovom trenutku upisali smo najveći broj djece u dječje vrtiće Osijeka, a govorimo o 1004 djeteta. Također smo zaposlili i 80 odgojiteljica na neodređeno vrijeme te u odnosu na 2021. godinu, kada sam preuzeo odgovornost za vođenje grada Osijeka i kada je Grad Osijek izdvajao 5 milijuna eura, sada izdvajamo 9,5 milijuna eura", istaknuo je gradonačelnik Radić.

Napomenuo je i da je na projekt energetske obnove prijavljen vrtić na Mačkamami, vrijedan 2,5 milijuna eura, za što je Gradu iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobreno 905.000 eura.

"Nedavno smo rekonstruirali i dvorište Dječjeg vrtića Maslačak u vrijednosti 75.000 eura, gdje smo 30.000 eura dobili od Središnjeg ureda za demografiju i mlade. Pri obnovi dvorišta postavili smo čak 19 novih igrala. Na isti takav natječaj u veljači smo prijavili i dvorište dječjeg vrtića Krijesnica te se nadamo da ćemo uskoro također moći predstaviti dobre vijesti", izvijestio je gradonačelnik Radić.

"Napravili smo dva velika tematska igrališta za naše najmlađe na Sjenjaku i u Donjem gradu, koji su iznimno dobro posjećeni. Nedavno smo dobili i presudu Visokog trgovačkog suda vezano uz vraćanje Gradu prostora u središtu grada gdje je bila jedna srednja škola, a gdje ćemo također prenamijeniti prostor za naše jaslice i dječje vrtiće. Drago mi je da ćemo ovogodišnju 50. obljetnicu Dječjeg vrtića Osijek dočekati s pet novih vrtića", zaključio je gradonačelnik.

Ana Mihaljević, ravnateljica osječkih dječjih vrtića, zahvalila je gradonačelniku na sustavnim ulaganjima u vrtiće.

"U ovome naselju dosad nije bilo vrtića, ovaj u Kutinskoj ulici jedini je ovdje, a ujedno i najveći koji se gradi. Tu će biti sedam odgojnih skupina, i jasličkih i vrtićkih. Trenutačno se pripremamo za upise u novu pedagošku godinu te očekujemo da ćemo javni poziv objaviti u travnju. Roditelji u novoj pedagoškoj godini mogu računati na po tri nove odgojne skupine u vrtićima Latica i Sjenčica i potpuno novi vrtić u Mjesnom odboru Cvjetno. U Tenji dok se ne izgradi novi vrtić, nastavljamo suradnju s Pastoralnim centrom, gdje ćemo imati dvije skupine", rekla je Mihaljević.

Što se tiče samih radova na izgradnji vrtića u Kutinskoj, glavni inženjer gradilišta, Boris Benić iz tvrtke Planum-građenje, izvijestio je da bi roh bau gradnja trebala biti gotova tijekom ljetnih mjeseci.


Izdvojeno

Reci što misliš!