Vijesti / Osijek

ne nasjedajte

Čak tri osobe prevarene putem interneta: Šteta 24 000, 13 000 i 1 300 eura!

Čak tri osobe prevarene putem interneta: Šteta 24 000, 13 000 i 1 300 eura!
Davor Javorović/PIXSELL

Na internet prevare najčešće nasjedaju starije osobe, ali iz današnjeg primjera vidimo kako ima i mlađih koji budu prevareni

Gotovo pa nema dana da policija ne izvijesti o slučajevima prevare putem interneta, a danas javljaju o čak tri takva slučaja.

Tako je šezdesetdevetogodišnjakinja tijekom rujna putem društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom, a kojoj je zbog lažnog prikazivanja činjenica uplatila 24.300 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugom slučaju šezdesetosmogodišnjakinja je tijekom lipnja dogovorila kupnju automobila i na račun nepoznate osobe uplatila više od 13.000 eura, a koji joj do danas nije isporučen, niti joj je novac vraćen.

I u konačnici, nakon što je na društvenoj mreži 21-godišnjakinja oglasila prodaju odjeće, 27. rujna stigla joj je poruka nepoznatog počinitelja, koji joj je nakon kratkog dogovora oko kupo-prodaje oglašenih predmeta, poslao link, u koji je oštećena upisala svoje bankovne podatke, nakon čega joj je umjesto uplate skinuto više od 1.300 eura.

Jedan slučaj riješen

Policija se istovremeno pohvalila i s jednim slučajem u kojem je otkrila prevaranta pa je tako provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih Policijske postaje Donji Miholjac utvrđena je osnovana sumnja da je 34-godišnji strani državljanin počinio kazneno djelo „Prijevara“.
 
Naime, 34-godišnji stranac je 23. siječnja stupio u kontakt s 66-godišnjakinjom te joj predložio ulaganje u trgovinu kriptovalutama, nakon čega je ona u više navrata na razne kripto račune uplatila više od 18.900 eura, kojima potom više nije mogla pristupiti.
 
Protiv stranca slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.


Izdvojeno

Reci što misliš!