Vijesti / Osijek

članovi EAZA-e

ZOO vrt Osijek primljen u Europsko udruženje ZOO vrtova i akvarija

ZOO vrt Osijek primljen u Europsko udruženje ZOO vrtova i akvarija
Ivica Benić/SiB.hr

Osiguravaju da zoološki vrtovi i akvariji članovi postižu i održavaju najviše standarde brige i dobrobiti za vrste koje drže


Odnedavno je ZOO vrt Osijek članom EAZA (Europsko udruženje zooloških vrtova i akvarija). Naime, ova asocijacija radi na olakšavanju suradnje unutar zajednice zooloških vrtova i akvarija u Europi i zapadnoj Aziji prema ciljevima obrazovanja, istraživanja i očuvanja.

EAZA je članska organizacija koja postavlja standarde za napredne zoološke vrtove i akvarije i druge partnere diljem Europe, zapadne Azije i šire.

"Neprestano nastoje definirati i pokazati izvrsnost u integriranom očuvanju vrsta kroz transparentan i suradnički pristup upravljanju populacijom, brizi i dobrobiti divljih životinja, predstavljanju u međunarodnim organizacijama, obrazovanju o očuvanju i znanstvenim istraživanjima. Vjeruju da zoološki vrtovi i akvariji imaju snažnu ulogu u zaštiti prirode i divljih životinja, kako u svojim institucijama tako i na terenu", objavili su iz osječkog ZOO.

Novi stanovnici osječkog ZOO Fotogalerija
Osiguravajući da zoološki vrtovi i akvariji članovi postižu i održavaju najviše standarde brige i dobrobiti za vrste koje drže, EAZA osnažuje europske građane da uče o globalnim ciljevima očuvanja bioraznolikosti i doprinose im.

Procjenjuje se da više od 140 milijuna ljudi posjeti članove EAZA-e svake godine, što je otprilike jedan od pet europskih građana.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!