Vijesti / Osijek

špica sezone

"U odredištu više nema raspoloživih objekata" - smještaj u Osijeku i okolici potpuno rasprodan

Špica je turističke sezone u Slavoniji i Baranji, a traži se krevet više

"Nema joj ravne" novi je slogan istoka Hrvatske kojim županije zajednički nastupaju na tržištu, a ako je suditi prema popunjenosti smještaja, uistinu, Slavonija je pravi turistički hit.

"Nema nigdje smještaja u Osijeku i okolici" jedna je od poruka koju smo pronašli u Facebook grupi Putovanja s djecom pa smo i sami provjerili jeli to uistinu tako. I zbilja, pogledom na popularnu aplikaciju za rezervaciju smještaja s upitom za noćenje na današnji datum u Osijeku i okolici dobili smo poruku "U odredištu Osijek nema više raspoloživih objekata!". 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Brojke su odlične. 2022. godina rekordna je godina za osječki turizam. A u prva 4 mjeseca ove godine ostvareno je čak 27% više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. Podsjećam vas da je Osijek prošle godine proglašen Najuspješnijom  kontinentalnom destinacijom gradskog turizma  u izboru HTZ i Ministarstva turizma. Odličnim brojkama pridonijet će i nova zračna linija Osijek -London. Uskoro počinje i DOBRO World Cup u gimnastici kada se u Osijeku u pravilu traži krevet više. U lipnju kreće mnoštvo ljetnih kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja. Među njima svakako  je Osječko ljeto kulture čiji ćemo program uskoro predstaviti. Na dobrom smo putu za postizanje novih rekorda u turizmu", poručio je Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka.

Odličnim rezultatima može se pohvaliti i cijela Osječko-baranjska županija koja u lipnju vrvi događanjima. Tako se samo u Osijeku održava nekoliko velikih sportskih manifestacija, pivski festival, brojne konferencije, dok je Baranja i Đakovština rezervirana za vinska događanja i uživanje u netaknutoj prirodi. Županija također ostvaruje rekordne rezultate pa je već zabilježeno 17 posto više dolazaka u odnosu na prošlogodišnju rekordnu godinu. U Osječko-baranjskoj županiji tako je već ostvareno 92 tisuće noćenja.

"Broj dolazaka iznosio je 44.000 noćenja (porast 19,5%). Posebno treba iskaknuti porast stranih gostiju (čak 46% više noćenja i 40% više dolazaka). Gledano po objektima, točno polovina noćenja ostvarena je u hotelima (porast noćenja 16,5%) dok je u objektima u domaćinstvu ostvareno malo više od četvrtine noćenja (porast 27,5%)", rekla nam je Ivana Jurić, direktorica turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Što se tiče broja noćenja po državama, 56% noćenja ostvarili su turisti iz Hrvatske, zatim slijedi Njemačka (4,9%), Srbija (3,7%), Slovenija (3,6%), Mađarska (3,4&) i BiH (3%). Najveći porast ostvaren je kod turista iz Slovenije (87%), Srbije (37%) te Njemačke (26%). Što se tiče noćenja po destinacijama u Osijeku se ostvari 61% noćenja, zatim slijedi Baranja (3 TZ-a; 14,5%), Đakovo (7,8%), Našice (4,6%) i Bizovac (4%). Osijek i Baranja povećali su broj noćenja za dvadesetak posto u odnosu na prošlu godinu. 

Povećan je i broj kreveta pa on danas iznosi rekordnih 5.617.

Iz županije su se pohvalili i najavom brojnih manifestacija u narednom periodu pa ne sumnjamo kako će brojke do kraja lipnja biti još i bolje. Definitivno, Slavonija i Baranja pravi je turistički hit.

Popis manifestacija u Osječko-baranjskoj županijia:

- Vinski mjesec Osječko-baranjske županije 13. 5. – 24.6.
- Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici 1. – 4.6.
- Farm Show Osijek 2. – 4.6.
- 28. Baranjski bećarac, Topolje 2.- 3.6.
- Festival tista, Topolje 3.6. 
- Baranja Wine & Walk, 3.6.
- Sajam antikviteta u Osijeku 3.6.
- Osječki cener 3.6. 
- DOBRO World Cup Osijek 7. – 11.6.
- Aljmaška ribarska noć 10. 6.
- Baranja Night Trail 10. 6.
- Bure kulture, Bansko brdo 10.6.
- GO Grow du Monde Osijek 16.6.
- BRUT Baranja Rural Tral 16. – 17.6. 
- Pannonian Challenge 16. – 18.6.
- Ljeto Valpovačko 17. – 25.6. 
- 22. Moto susreti u Osijeku 22. – 25.6. 
- Dani otvorenih podruma Đakovačkog vinogorija 23. – 24.6.
- 36. Bonavita Trnava 24.6.
- 57. Đakovački vezovi 30. 6. – 9.7. 
- Reunited festival Valpovo 6. - 8.7.
- Večer vina i umjetnosti 8.7.
 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!