Vijesti / Osijek

31 prekršaj

Policija u akciji: Vozače jurilica u Osijeku uputili na izvanredni tehnički pregled

Policija u akciji: Vozače jurilica u Osijeku uputili na izvanredni tehnički pregled
PU osječko-baranjska

Vozači su sankcionirani sukladno utvrđenim prekršajima, a samo kod jednog isti nisu utvrđeni

PU osječko-baranjska je suradnji sa Centrom za vozila Hrvatske jučer od 13 sati do ponoći provela akciju pojačanog nadzora u prometu prema vozačima koji učestalo krše prometne propise upravljajući tehnički neispravnim vozilima te narušavaju javni red i mir u stambenim zonama grada i sudjeluju u ''utrkama'' na javnim prometnicama. Sva ta prepravljena vozila na redovne tehničke preglede dolaze sa serijskom opremom, koju nakon ovjere tehničke ispravnosti mijenjaju i obavljaju nedozvoljene preinake na ispušnim sustavima i ovjesu vozila. 

"U sklopu akcije, policijski službenici Postaje prometne policije Osijek  pojačano su postupali prema vozačima koji se neorganizirano okupljaju u užem središtu grada, u ulicama Hrvatske Republike, Kneza Trpimira, Gackoj i drugim njima pogodnim lokacijama i tijekom dolaska i odlaska narušavaju mir građana stvaranjem buke preinačenim ispušnim sustavima automobila i motocikala te proklizavanjem pogonskih kotača", poručili su iz PU osječko-baranjske.

Akcija policije - 23 vozila na izvanrednom tehničkom tehničkom pregledu Fotogalerija

Tijekom akcije utvrđen 31 prekršaj

Prilikom postupanja ukupno je utvrđen 31 prekršaj23 vozila upućena su na izvanredni tehnički pregled (20 osobnih vozila i 3 motocikla). Kod deset vozila utvrđeni su opasni nedostaci, kod 12 vozila utvrđeni su veći nedostaci dok kod jednog vozila nisu utvrđeni nedostaci.

Na tri vozila obavljen je tehnički pregled vozila na cesti kod kojih su utvrđeni veći nedostaci.

"Zbog utvrđenih nedostataka s 13 osobnih vozila i 3 motocikla privremeno su oduzete registarske pločice. Vlasnici ih mogu preuzeti nakon što otklone nedostatke na svojim vozilima i pristupe ponovljenom tehničkom pregledu.

Vozači su sankcionirani sukladno utvrđenim prekršajima. Kod dva osobna automobila utvrđena je neispravnost za koju je u odnosu na jedan automobil naplaćena novčana kazna dok je u odnosu na drugi izdana Obavijest o počinjenom prekršaju, dok vozila nisu isključena iz prometa", dodaju iz policije.

​Brzina, utrka i preinačena vozila nisu za gradske ceste

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Povodom svega navedenog i ovom prilikom iz policije žele skrenuti pozornost svim ljubiteljima ''brzina'', ''utrka'' i ''preinačenih vozila'' da ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja vozačkih sposobnosti i vještina, kao i tehničkih mogućnosti te karakteristika njihovih vozila već za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost niti sigurnost drugih sudionika u prometu.

"Također, vozači moraju biti svjesni da je tehnička ispravnost vozila jedan od faktora sigurnog upravljanja vozilom", zaključili su iz policije.


Izdvojeno

Reci što misliš!