Vijesti / Osijek

Omiljeni pekarski proizvod

Provjerili smo cijene bureka u Osijeku, negdje su veće i od dva eura

Provjerili smo cijene bureka u Osijeku, negdje su veće i od dva eura
Davorin Visnjic/PIXSELL

Otkako je došlo do poskupljenja i uvođenja eura burek zasigurno mnogi više ne kupuju u tolikoj mjeri, stoga smo provjerili kako se kreću njegove cijene u nekoliko poznatijih osječkih pekarnica

Jedno je od najpopularnijih jela iz pekare upravo burek koji Osječani vole pojesti u različitim prigodama – za doručak ili večeru, kao užinu na poslu ili u školi te nakon izlaska. Međutim, otkako je došlo do poskupljenja i uvođenja eura zasigurno ga mnogi više ne kupuju u tolikoj mjeri, stoga smo provjerili kako se kreću njegove cijene u nekoliko poznatijih osječkih pekarnica.

Pekara Noć i dan u Tvrđi kao popularno mjesto u koje se obvezno odlazi nakon dobrog izlaska drži cijenu bureka sa sirom u iznosu od 1,80 te bureka s mesom u iznosu od dva eura. Iste su cijene i vrste bureka i u Pekarnici Colibri u Ružinoj ulici, dok ćete za burek s mesom ili sa sirom u Pekarnici El Pan na Jugu 2 morati izdvojiti dva eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nešto su prihvatljivije cijene, ali i veći izbor bureka u Pekarnici Jug 2 kod Eurodoma. Primjerice, mali burek tamo košta jedan euro, a bude sa sirom, mesom, višnjom i krumpirom. S druge strane, veliki ćete burek u navedenom objektu platiti dva eura ako je sa sirom, a 2,10 eura ako je s mesom.

Veliki je izbor bureka i u Opa Klopi pokraj konkatedrale. Tako motani burek s kupusom i mesom, burek s pizzom, motani burek s krumpirom i mesom te burek samo s mesom koštaju dva, dok je za motani burek s krumpirom i motani burek s kupusom potrebno izdvojiti 1,80 eura. Slatki burek s jabukom, višnjom ili čokoladom platit ćete 1,70, a motani burek sa špinatom i sirom te veliki burek sa sirom koštat će vas 1,90 eura.

Najskuplje cijene među navedenima drži pekara Mlinar u Ulici Hrvatske Republike. Tako u njoj motani burek s mesom od 250 grama košta 2,32, motani burek sa sirom od 250 grama 1,99, motani burek sa sirom od 150 grama 1,25 te motani burek sa sirom i špinatom od 150 grama 1,33 eura.

Iako je vidljivo da su cijene bureka nešto skuplje u odnosu na prethodna razdoblja, ne sumnjamo da ih njihovi ljubitelji svejedno kupuju, posebice oni koji žele nahraniti svoj gladni želudac nakon noćnog izlaska ili oni koji jednostavno vole navedeni pekarski proizvod bez određenog razloga.


Izdvojeno

Reci što misliš!