Vijesti / Osijek

650.000 kuna

U Sarvašu obnovljena ulica, a građani dobili i priključke na vodovodnu mrežu

U Sarvašu obnovljena ulica, a građani dobili i priključke na vodovodnu mrežu
Grad Osijek

Grad Osijek dovršio je još jednu investiciju, ovoga puta u naselju Sarvaš

U Ulici Vjekoslava Celestina u Sarvašu, na dionici od križanja s Ulicom Mihovila Pavleka Miškine do križanja s Osječkom ulicom, izvršena je sanacija kolnika odnosno skidanje dotrajalog sloja asfalta te presvlačenje novim. Uz to je uređena bankina na zapadnoj strani ceste te je sanirano 19 poklopaca na otvorima za odvodnju.

Radove vrijedne 650.000 kuna u četvrtak je obišao osječki gradonačelnik Ivan Radić te poručio kako Grad Osijek ulaže u ravnomjeran razvoj svih svojih mjesnih odbora i gradskih četvrti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kontinuirano inzistiramo na tome da sve gradske tvrtke međusobno surađuju, pa da svi zajedno rade kada se otvori jedno gradilište, a ne da danas asfaltiramo, pa za mjesec dana opet raskopavamo. Ovo je jedan od takvih primjera suradnje", izjavio je gradonačelnik Radić i pojasnio kako je u sklopu obnove ceste Vodovod Osijek izveo priključke za odvodnju na javnu površinu.

"Vodovod Osijek izveo je 30 novih priključaka kako bi se stanari mogli priključiti na kanalizacijsku mrežu bez potkopavanja ispod ceste, što je do sada bio slučaj, i zbog čega je ova cesta i oštećena te se morala sanirati", dodao je gradonačelnik.

Podsjetio je kako Hrvatske ceste u Sarvašu rekonstruiraju državnu cestu koja vodi do graničnog prijelaza Erdut, te objasnio da radovi obuhvaćaju rekonstrukciju i proširenje kolnika, uređenje bankina, oborinsku odvodnju, pješačku i biciklističku stazu, horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, te rekonstrukciju postojećih autobusnih stajališta. Vrijednost radova je oko 90 milijuna kuna.

Gradonačelnik Radić najavio je i kako će se do kraja godine obnoviti dio nogostupa u Ulici Lovre Matačića, te kolnik u Ulici Mihovila Pavleka Miškine.

Predsjednica Vijeća MO Sarvaš Ivana Davidović istaknula je važnost ove investicije napomenuvši kako je do rekonstrukcije ova cesta bila najlošija u naselju.

"Zaista smo zadovoljni ovom rekonstrukcijom. Mjesni odbor sudjelovao je s 250.000 kuna iz Programa prioriteta, a ostalo je sufinancirao Grad Osijek, na čemu smo zahvalni", kazala je Davidović.

Valja istaknuti i kako je ove godine za prioritete Mjesnog odbora Sarvaš osigurano osam posto više sredstava u odnosu na godinu ranije.


Izdvojeno

Reci što misliš!