Vijesti / Osijek

na više od 4 tisuće kvadrata

U Osijeku započela izgradnja velikog IT poslovnog centra, pogledajte kako će izgledati

U Osijeku započela izgradnja velikog IT poslovnog centra, pogledajte kako će izgledati

Riječ je o središnjoj zgradi osječkog IT parka u Gackoj ulici

Osječki gradonačelnik Ivan Radić zajedno sa županom Ivanom Anušićem i predstavnicima Osijek Software Citya u petak je obišao radove na početku izgradnje IT poslovnog centra – središnje zgrade osječkog IT parka. Centar će se prostirati na više od 4000 kvadratnih metara i bit će inkubator za razvoj startupa i manjih IT poduzeća.

"Da Grad Osijek ulaže u svoju IT zajednicu, s kojom ima izvrsne odnose, svjedoči IT park vrijedan 72 milijuna kuna, od čega je čak 30 milijuna bespovratnih EU sredstava", poručio je gradonačelnik Radić. Objasnio je kako IT park obuhvaća 10 komunalno i infrastrukturno opremljenih zemljišnih čestica, a na jednoj od njih počela je izgradnja ovoga centra vrijednog 64 milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zgrada će, između ostaloga, sadržavati konferencijsku dvoranu dostupnu tvrtkama unutar parka, tridesetak uredskih prostora i zajednički coworking prostor. Njome će se kroz najam prostora pružati mogućnost dolaska i tvrtkama koje još nisu dovoljno jake da same grade vlastiti veći objekt.

Gradonačelnik Radić istaknuo je kako Grad Osijek i u ovoj poslovnoj zoni nudi pogodnosti za investitore poput umanjenja cijene zemljišta, te dodao da će se okupljanjem IT tvrtki na jednom mjestu stvoriti sinergijski efekt.

"Veseli činjenica da će na području IT poslovnog centra raditi oko 200 ljudi, a sveukupno na području IT parka oko 600 IT djelatnika. Od devet ponuđenih do sada je ugovoreno sedam parcela. Mi ćemo nastaviti surađivati s IT sektorom, koji je jedan od najbrže rastućih, a Osijek je tu predvodnik", rekao je gradonačelnik Radić.

Župan Osječko-baranjske županije čestitao je na projektu te poručio kako Grad Osijek mora biti predvodnik u razvoju istoka Hrvatske, osobito Osječko-baranjske županije.

"Drago mi je da je tu ulogu u punoj snazi i igra, i da punom dinamikom koristi EU fondove", poručio je župan Anušić.

Zadovoljstvo započetim radovima na izgradnji IT poslovnog centra izrazili su i predsjednik Osijek Software Citya Mihael Tomić te direktor tvrtke Mono Denis Sušac, prvog stanara IT parka.

FOTO: Grad Osijek

"Vjerujemo da će ova središnja zgrada učvrstiti cijelu priču Osijeka kao IT središta naše regije. Osijek ima još parcela za izgraditi, i kada se cijela priča zaokruži vjerujem da će nam trebati još prostora. Osijek ima jaku IT scenu i zaslužuje infrastrukturu koja to može pratiti", rekao je Tomić.

"Izuzetno nam je drago što ćemo dobiti prve susjede. Mi smo tu od prosinca prošle godine i ulazak u IT park nam je znatno olakšao poslovanje. Vjerujemo da će ovaj objekt manjim tvrtkama značiti puno u smislu infrastrukture, sinergije i suradnje s drugim tvrtkama", zaključio je Sušac.


Izdvojeno

Reci što misliš!