Vijesti / Osijek

Naučite "prodati" sami sebe

Grad Osijek organizira besplatne treninge komunikacijskih vještina

Grad Osijek organizira besplatne treninge komunikacijskih vještina
Grad Osijek

Domagoj Vidaković iz EU Centra je najavio da će trening komunikacijskih vještina biti namijenjen marginaliziranim skupinama i dugotrajno nezaposlenima, od 18 do 29 godina ako su minimalno 6 mjeseci nezaposleni odnosno i stariji koji su 12 mjeseci nezaposleni

U prostorijama gradske uprave Grada Osijeka najavljen je nastavak EU projekta “Zelena zanimanja i komunikacija za posao-garancija bolje budućnosti u Slavoniji”. O slijedećoj aktivnosti ovog projekta govorili su zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić i predsjednik Udruge EU Centar Domagoj Vidaković.

"Zahvaljujem Udruzi EU Centar i Visokom učilištu Algebra koji zajedno s Gradom Osijekom provode projekt vrijedan više od 1,1 milijun kuna. Provodimo ga od 16. srpnja 2020. i traje do 15. srpnja ove godine. Važno je istaknuti da je cjelokupan iznos projekta financiran iz Europskog socijalnog fonda. To su sredstva koja se kapilarno šire i ostaju na našem području a troše se za dobre ciljeve. Trenutno traje edukacija za programere, ukupno 250 sati odnosno četiri mjeseca. Tu imamo 28 polaznika. Bit će gotova do početka lipnja ove godine, a danas najavljujemo facebook kampanju odnosno javni poziv za sve zainteresirane za drugu aktivnost, a to je trening komunikacijskih vještina. Trajat će 22 dana, a počinje iza prvog svibnja. Glavni cilj je da polaznicima osiguramo konkurentniji pristup tržištu rada", rekao je Vulin te dodao da će ove aktivnosti pomoći i da se gospodarstvu osiguraju kadrovi koji im nedostaju iz područja razvojnih tehnologija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema riječima pročelnika Upravnog odjela Romana Kristića ugovor za ovaj projekt je potpisan 2021. godine i bit će uspješno proveden. Grad Osijek je pomogao u odabiru ciljane skupine nezaposlenih koji će proći izobrazbu u programu Python i edukaciju komunikacijskih vještina te im osigurao vrhunske stručnjake i mentore.

Domagoj Vidaković iz EU Centra je najavio da će trening komunikacijskih vještina biti namijenjen marginaliziranim skupinama i dugotrajno nezaposlenima, od 18 do 29 godina ako su minimalno 6 mjeseci nezaposleni odnosno i stariji koji su 12 mjeseci nezaposleni.

"Pozivamo ih da se informiraju o ovim aktivnostima i prijave putem web stranice projekta https://zelenazanimanja.eu-centar.org/", rekao je Vidaković.


Izdvojeno

Reci što misliš!