Vijesti / Osijek

napredak

Grad zaustavlja ubijanja golubova i vrana, traže se nova rješenja za kontrolu ptica u gradu

Grad zaustavlja ubijanja golubova i vrana, traže se nova rješenja za kontrolu ptica u gradu
Davor Javorović/PIXSELL

"Grad je spreman prihvatiti humanija, adekvatnija i naposljetku održivija rješenja kontrole populacije"

Dosta bure i komentara izazvala je vijest o odstrjelu golubova i vrana u središtu Osijeka koju su proveli lovci na inicijativu Grada kao redovnu redukciju ptica, a u svrhu zaštite stanovnika od zaraznih bolesti.

Iako je odstrjel učinjen u skladu s aktualnim propisima, ne trebaju čuditi negativne reakcije građana. Ipak bi se u 2022. godini očekivao neki napredniji i humaniji način rješavanja ovog problema, neki koji ne uključuje puške i ubijanje.

Kišan i prohladan siječanjski petak u Osijeku
zaštita stanovnika od zaraznih bolesti Redukcija ptica u središtu Osijeka: Lovci uz pratnju policije puškama uklanjali golubove

Čini se da su prozivke urodile plodom. Osječka udruga "Azil Osijek-volonteri" koja brine o napuštenim životinjama u gradu, objavila je večeras na svom Facebooku kako je ubijanje vrana i golubova u Osijeku zaustavljeno.

"Gradonačelnik je zaustavio ubijanje vrana i golubova u Osijeku!!!  Grad je spreman prihvatiti humanija, adekvatnija i naposljetku održivija rješenja kontrole populacije gradskih ptica pa pozivamo struku, prvenstveno ornitologe i biologe da nam se jave  kako bi ti prijedlozi bili što kvalitetniji! Hvala vam svima kojima je stalo!", stoji u objavi.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!