Vijesti / Osijek

poslanica iz međugorja

Mamić optužio suce osječkog suda: "Dao sam im pola milijuna eura"

Mamić optužio suce osječkog suda:
Denis Kapetanović/Pixell

Zdravko Mamić nakon presude Vrhovnog suda održao je danas novu epohalnu konferenciju za medije i iznio neke nove detalje do sad nepoznate javnosti

"Po prvi puta ću bez rukavica, otvoreno i bez ustezanja progovoriti o temama, činjenicama i dokazima koje nikada prije nisu prezentirane javnosti", napisao je u pozivu na konferenciju za medije na Facebooku Zdravko Mamić.

I uistinu, pričao je Mamić o Tuđmanu, vraćanju imena Dinamo i raznim procesima u zagrebačkom klubu i oko njega, ali je za osječku javnost najzanimljivija optužba koju je iznio na račun predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse i na suce osječkog Županijskog suda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Đuro Sessa je zlotvor, kriminalac, varalica. Ovo nije moj show, ovo nije kleveta. Rekao sam i ponavljam da sam spreman se staviti na dispoziciju DORH-u i USKOK-u i institucjama da dokažem da je Sessa kriminalac i da sam mu osobno donosio novac u kancelariju kao predsjedniku suda da bi mijenjao sudske presude. Čuveno smjenjivanje suca Ježeka, Sessa je obrazložio da previše revno izvršava zadatke. Neka se time bavi SOA. Sessa je otimač novca građanima", nastavlja optužbe Mamić.

"Da li ćemo podržavati ljude, a jedan od njih se zove Zvonko Vekić, sudac Županijskog suda u Osijeku koji je bio čovjek koji se meni približio prije bilo kojeg postupka u Osijeku i koji je bio najbolji prijatelj svakodnevno s gospodinom Krušlinom, ubijali su se u hrani i alkoholu svaki dan. Osim toga što su od mene tražili novac, ukupno sam mu dao preko 500 tisuća eura, imam za to dokaze, koje je trebao podijeliti s Krušlinom i Antom Kvesićem koji je bio član vijeća u drugom predmetu koji se vodi u Osijeku. Vekić je bio predsjednik Vijeća, a Kvesić član Vijeća koji su mi potvrdili optužnicu. Čovjek me uredno reketario, tražio od mene da ga postavim na mjesto predsjednika suda u Osijeku jer je tada bio raspisan natječaj za predsjednika suda u Osijeku i čovjeka koji je sa svojom prijateljicom i njenom kćeri 2017. godine proveo sedam dana sa mnom u Dubaiju čekajući Novu godinu", tvrdi Mamić.

"Suci su najmanje 10-15 puta bili moji gosti u svečanoj loži Dinama. Uredno su bili moji gosti na Maksimiru. Neke sam slao i na prijateljsku utakmicu u Liverpool. U loži u Maksimiru mi je rečeno da zamjenik upravitelja zatvora u Osijeku želi pričati sa mnom. Rekao mi je da me žele upoznati suci koji će mi suditi. Mi smo se izubijali od alkohola, družili se satima. Moj sat je primio jedan sudac i odnio ga u Osijek. To je sat od 20 i nešto hiljada eura. Taj je sat kod mene sad. Kad sam došao na sud, potražio me taj Ljubo Privić u panici i vratio mi sat iz straha jer je nekoliko osoba vidjelo predaju tog sata", tvrdi Mamić. "Slao sam i vino gospodi", dodaje.

"Moja žena je bila u vikendici kod Velike Gorice, mjesto Buševec, godpodina Željka Dolačkog koji je osuđen za pljačku iz sefa. Nepozvani su tada na feštu godišnjice braka odvjetnika Miljevića došli Pribić, Krušlin, Vekić i plus još jedan gospodin čije ime ću sad prešutiti. Došli su nepozvani, ljubili se s mojom ženom, skoro sam ga prebio tada. Tad mi je rekao da želi biti moj prijatelj, ali da se boji da će me morati suditi. Rekao sam mu da kako ga nije sram što će me osuditi. Ostali gosti su me tada skidali s njega jer sam ga uhvatio za prsa", kaže Mamić.

"Krušlin i Vekić i dalje dolaze na stadion Dinama, u Dinamovom plavu salonu pjevaju, ne može nam nitko ništa. Kad slave rođendan u vikendici u Baranji, plava torta i svjećice i to se puše. Pričam imenom, prezimenom, događajem i vama kažem da sam to podnio 8.10. DORH-u", otvoreno je prozivao Mamić.

"Jučer ujutro, ne znajući da će Vrhovni sud donijeti odluku, bio sam siguran da će biti ukidajuća presuda, nekoliko stickova sam podijelio zagrebačkim odvjetnicima. Pitajte, to će izaći van, naredio sam da se dostave stickovi odvjetnicima. Kao da sam nešto predosjećao. Što će oni napraviti s tim stickovima ne znam, ali ono što ima DORH ima i nekoliko zagrebačkih odvjetnika. O detaljima dalje ne mogu govoriti, ali mislim da sam ukazao na problem. Da bude još vjerodostojnije, da se narod probudi i Sabor reagira, da ovaj pametni i sposobni čovjek koji je predsjednik svih Hrvata, Milanović da nešto poduzme, da vam ispričam situaciju. Spomenuo sam da počinje moj postupak u Osijeku.

U tom trenutku se paralelno raspisuje natječaj za izvršnog novog predsjednika suda u Osijeku jer Rašiću završava mandat, DSV raspisuje natječaj za reizbor suca. Raspisan je natječaj i od mene se traži od Vekića da bude predsjednik suda u Osijeku i da će se kandidirati jer bi mu to moglo pomoći u provođenju oslobađajuće presude u prvom postupku i nepotvrđivanje optužnice u drugom postupku. Kad davite ne birate sredstva. Zgažena je cijela moja obitelj. Ja krećem u akciju i u prvom krugu kad se sastaje DSV Vekić dobiva od potrebitih 6 glasova 5. Ja nisam dovoljno kupio ili nisam kvalitetno radio, fali jedan glas, a i prevarili su me neki. Tri puta se ponavlja glasanje. Svaki put Vekić dobiva 5 glasova, svaki put dva suca člana DSV-a, jedan je predsjednik Željko Šarić a drugi je predsjednik građanskog odjela su suzdržani u sva tri glasanja, a teklići su Đure Sesse. Da je jedan od njih glasao za Vekića ili dali oba dva glasa Vrbanu sadašnjom predsjedniku suda koji je imao 4 glasa, onda je Vrban predsjednik i završena priča. To su takvi kriminalci i lopovi i kombinatori da su to sve smislili i znali kakao će biti rezultat glasanja da bi isprovocirali da zločinac Rašić ostaje godinu dana i imenuju ga v.d. predsjednika suda. Ne prolazi niti Vekić i Vrban nego se imenuje Rašić", nastavio je Mamić.

"Imam sve dokaze protiv tih lopova i kriminalnaca. Ima još i drugih. Predsjednik suda Zvonko Vrban je najveći kriminalac koji će kad tad biti smijenjen", tvrdi.

Nije ovo prvi put da Mamić iznosi ovako otvorene optužbe, ali su iste možda i najozbiljnije koje je iznio do sad pa će biti zanimljivo vidjeti razvoj daljnje situacije.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!