Vijesti / Osijek

razgovor s voditeljom kuhinje restorana campus

"Osječki studenti jedu raznoliko, ali ipak najviše preferiraju pohano''

SiB.hr

Prije pandemije restoran 'Campus' radio je do 2500 obroka dnevno, a sad se to smanjilo na 900-1400

Zdravko Čutura, voditelj je kuhinje studentskog restorana "Campus" na osječkom kampusu. U Studentskom centru Osijek radi već 15 godina, a  na mjestu voditelja kuhinje restorana „Campus“ zadnje tri godine. S ovim VKV kuharom popričali smo o studentskim prehrambenim navikama, kao i o radu studentskog restorana u vrijeme pandemije.

Kako izgleda jedan Vaš radni dan?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Moj radni dan počinje u 6:00 ujutro pisanjem jelovnika za taj dan, pregledavanje kakvoće zaprimljene robe, te slijedi organizacija djelatnika u kuhinji. Nakon toga slijedi rad u uredu gdje sređujem papirologiju (narudžbe, evidencija radnog vremena, zaduženja, komunikacija s upravom...) Rukovodim i organiziram rad  20 djelatnika. Posebno u ovom vremenu pojačane su nam i epidemiološke mjere u samom objektu te sada više pažnje posvećujemo dezinfekciji objekta."

Kako i koliko je ova pandemija utjecala na rad vašeg restorana?

"Situacija nije ista usporedno sa situacijom prije pandemije COVIDa-19, posao se smanjio, ali i dalje smo zadovoljni količinom posla koji odrađujemo. Dnevni broj obroka sada kreće se između 900-1400, dok je prije bilo i do 2500 obroka dnevno."

Osim za studente kuhate i za za ostale građane, a baš to ste pojačali tijekom zadnjih godinu dana?

"Da. Osim prehrane studenata uz X-ice, u svojim restoranima nudimo usluge prehrane i svim ostalim korisnicima. Aktualno je to i dalje, kako je bilo i prije pandemije. Zadovoljni smo što smo pružili mogućnost ostalim građanima da se mogu kvalitetno i po povoljnim cijenama hraniti u našim restoranima."

Kako izgleda jelovnik u Campusu?

"Jelovnik je svakog dana raznolik i bogat. Nudimo razne juhe, variva, gulaše, mesna jela s raznim prilozima, više vrsta salata i deserta. Uvođenje novih jela i poboljšavanje menija nam je uvijek prioritet i u suradnji s upravom pokušavamo biti što kreativniji, a pritom uvažavamo mišljenja i prijedloge kako studenata, tako i ostalih korisnika. Tako smo odnedavno u meni uvrstili sarmu, lazanje, pizze, panirana pileća prsa i dr."

Što studenti najviše preferiraju?

"Studenti zaista jedu raznoliko i ne bih mogao izdvojiti jelo koje ide najbolje ili najgore, ali preferiraju  više mesna jela, uglavnom pohano. Trudimo se uvijek pripremati što raznovrsniji meni da za svakog ima ponešto."

Za kraj, volite li kuhati za studente?

"Volim svoj posao, iako je često izazovan. No ako su studenti i korisnici zadovoljni, te radnici sretni, sretan i zadovoljan sam i ja."


Izdvojeno

Reci što misliš!