Vijesti / Osijek

bili u kontaku sa zaraženim iz zagreba

Detalji o prvim slučajevima koronavirusa u Slavoniji: Zaražen je bračni par iz Ernestinova

Detalji o prvim slučajevima koronavirusa u Slavoniji: Zaražen je bračni par iz Ernestinova
Dubravka Petric/PIXSELL

Riječ je o bračnom paru iz Ernestinova čiji je zet zaražena osoba koja se već liječi u Klinici za infektivne bolesti „dr.Fran Mihaljević“ u Zagrebu, javlja Glas Slavonije

O osječki KBC noćas oko 1.30 stigao je nalaz iz Zagreba koji je potvrdio da je bračni par iz Ernestinova pozitivan na koronavirus, piše Glas Slavonije.

Naime, radi se o prve dvije osobe u ovom dijelu Hrvatske za koje postoji laboratorijski nalaz da su zaražene virusom COVID-19, ali je vrlo bitno za reći da je riječ o osobama koje su bile u direktnom kontaktu sa zaraženom osobom, koja je već hospitalizirana u Zagrebu u Klinici za infektivne bolesti „dr.Fran Mihaljević“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Bračni par se zbog blagih simptoma nalik prehladi javio osječkom Zavodu za javno zdravstvo, a kako su potvrdili da je njihov zet jedan od zaraženih, koji je u izolaciji u Zagrebu, odmah su bili podvrgnuti testiranju i stavljeni u izolaciju u KBC Osijek. Tijekom noći potvrđeno je i da su pozitivni na virus. Oni trenutačno više nemaju niti temperaturu, a simptomi su jako blagi i osjećaju se dobro. O svim daljnjim postupanjima s njihovim kontaktima sada će svoje reći epidemiolozi", komentirao je za Glas Slavonije doc.dr.sc. Željko Zubčić uoči sastanka Županijskog kriznog stožera.

U 11 sati bit će održana konferencija za novinare na kojoj će javnost biti obaviještena o svim daljnjim postupanjima. Bračni par nije virusom zaražen slučajno, već isključivo zbog kontakta s osobom izvan Osijeka za koju je infekcija već bila potvrđena.


Izdvojeno

Reci što misliš!