Vijesti / Osijek

zastoj prosječno traje 45 minuta

Prošle godine u Osijeku bilo je 98 tramvajskih zastoja

Prošle godine u Osijeku bilo je 98 tramvajskih zastoja
Dubravka Petric/PIXSELL

Zastoji se najviše događaju zbog nepropisno parkiranih vozila na prugi

Najveći se broj zastoja dogodio u Strossmayerovoj ulici (34 zastoja), zatim u Županijskoj (26 zastoja) i u Divaltovoj ulici (18 zastoja). Ostali zastoji dogodili su se u Reinserovoj, Kapucinskoj, Radićevoj, Vinkovačkoj, Europske avenije, Hadrijanovoj i Ulici Bana J. Jelačića.

Najkraći zastoj trajao je 10 minuta, a najduži 2 sata i 15 minuta. Najčešći razlozi zastoja su nepropisno parkirano vozilo (75 počinitelja), zatim prometne nezgode (u kojima je sudjelovao i u kojima nije sudjelovao tramvaj) s 19 zastoja te u 4 slučaja za zastoj je bio kriv kvar tramvaja. Za rješavanje zastoja prosječno je potrebno oko 45 minuta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nažalost, u gradi nema službe za premješetanje vozila te se mora pričekati da vozač ukloni vozilo. Vozač tramvaja pokušava doći do počinitelja koristeći zvono na tramvaju. Izvješće o zastoju tramvaja služi za izračun zastoja i potraživanje naknade za izazivanje zastoja", objašnjava Petak Krstić, GPP-ov referent prometa.

Za rješavanje odštetnog zahtjeva u prosjeku je potrebno oko 30 dana. Često se vozači neposredno nakon zastoja tramvaja obrate Odjelu za naknade šteta GPP-a te uz ispriku što su prouzročili zastoj odmah pristanu na zaključivanje ugovora o nagodbi.

"Od ukupnog broja zastoja tramvaja zbog nepropisnog parkiranja, oko 70% vozača odmah pristane na zaključivanje ugovora o nagodbi, kako bi iskoristili mogućnost popusta od 25% i obročno plaćanje. Ostali idu na sud i u konačnici imaju znatno veće troškove", kazala je Dijana Stojić, samostalni referent osiguranja i naknada šteta.

Izvor: GPP Revija


Izdvojeno

Reci što misliš!