Vijesti / Osijek

FILOZOFSKI FAKULTET OSIJEK

Svečana sjednica povodom 59. obljetnice

Svečana sjednica povodom 59. obljetnice

Fakultet od nove akademske godine kreće s izvođenjem triju novih studija – preddiplomskoga dvopredmetnog studija Povijesti umjetnosti, preddiplomskog dvopredmetnog studija Informatologije te diplomskog dvopredmetnog studija Sociologije

Dan Filozofskog fakulteta Osijek obilježen je Svečanom sjednicom Fakultetskoga vijeća u povodu 59. obljetnice njegova utemeljenja u petak 14. veljače 2020. Sjednici su uz dekanicu Fakulteta prof. dr. sc. Loretanu Farkaš, prodekane te djelatnike i studente Fakulteta nazočili i rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Vlado Guberac te prorektor za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju red. prof. art. Robert Raponja.

Sjednica je započela Hrvatskom himnom te minutom šutnje za sve umrle i poginule profesore, asistente, studente i kolege sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Nazočnima se potom obratio rektor Guberac koji je istaknuo kako je Filozofski fakultet jedna od najvećih sastavnica Sveučiliša J. J. Strossmayera te pohvalio napore koje ulaže Uprava u razvoj studijskih programa i Fakulteta u cjelini. Dekanica prof. dr. sc. Loretana Farkaš zahvalila je svim zaposlenicima koji predanim radom unapređuju rad Filozofskoga fakulteta. U svom je obraćanju istaknula i kako je Filozofski fakultet odnedavna ovlašten provoditi izbore iz polja informacijskih i komunikacijskih znanosti. Nadalje je istaknula kako se nastavni moduli i programi neprestano proširuju pa tako Fakultet od nove akademske godine kreće s izvođenjem triju novih studija – preddiplomskoga dvopredmetnog studija Povijesti umjetnosti, preddiplomskog dvopredmetnog studija Informatologije te diplomskog dvopredmetnog studija Sociologije.  Dekanica Farkaš istaknula je i značaj preseljenja fakultetske Knjižnice u novu zgradu te je najavila njezino proširenje. Dodala je i kako je Knjižnica Filozofskoga fakulteta najveća fakultetska knjižnica na Sveučilištu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku programa Svečane sjednice uručene su zahvalnice umirovljenicima koji su u akademskim godinama 2018./2019. odnosno 2019./2020. završili svoje radno djelovanje na Filozofskom fakultetu i otišli u mirovinu. Riječ je o izv. prof. dr. sc. Jasni Šimić, mr. sc. Mariji Bubalo, Ivanki Miščančuk-Dugac, Slavici Svalina te Željku Tikasu. Potom su dodijeljene nagrade, priznanja i pohvale nastavnicima, nenastavnom osoblju i studentima pa je tako nagrada za znanstveni rad iz područja humanističkih znanosti za 2019. godinu dodijeljena prof. dr. sc. Gabrijeli Buljan s Odsjeka za engleski jezik i književnost, dok je nagrada za znanstveni rad iz područja društvenih znanosti dodijeljena doc. dr. sc. Ani Kurtović s Odsjeka za psihologiju.

Nadalje, nagrada za izuzetno zalaganje u radu dodjeljena je pomoćnici tajnice Fakulteta Đurđici Ivković i voditeljici Knjižnice Filozofskoga fakulteta Lani Šuster.

Dekanovom su nagradom nagrađeni studenti završnih godina preddiplomskoga i diplomskoga sveučilišnog studija koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili najvišu prosječnu ocjenu: Josip Čičak, Dragutin Šimić, Matea Štelcar te Sonja Đelatović,

Pohvala za uspješnost u studiranju po godinama dodjeljuje se studentima za uspjeh postignut na prvoj i drugoj godini preddiplomskoga sveučilišnog studija te na prvoj godini diplomskoga sveučilišnog studija, a za akademsku godinu 2018./2019. dobili su ju sljedeći studenti: Ena Maurus, Marija Milošević, Dragutin Šimić, Marijana Bošnjak, Darija Debak, Sonja Đelatović, Valentina Kezić, Andrej Labudić, Zvonimir Prtenjača te Martina Pucelj.

Pohvale studentima za izvannastavne aktivnosti za akademsku godinu 2018./2019. dodijeljene su Petri Kolesarić, Valentini Markasović i Sonji Erceg.


Izdvojeno

Reci što misliš!