Osijek postati cage-free predvodnik?
Osijek dobio prvi cage-free hotel - jaja samo iz organskog uzgoja
U društvenom, etičkom i ekološkom smislu, podizanje standarda zaštite životinja postaje sve prisutnija i vidljivija sastavnica društveno odgovornog poslovanja u 21. stoljeću
S ciljem da takav način poslovanja postane dijelom društveno odgovornih praksi hrvatskih tvrtki, Udruga Pobjede priključila se svjetskoj koaliciji za ukidanje kaveza - Open Wing Alliance-u te aktivno radi na informiranju i senzibilizaciji privatnoga sektora o ovome pitanju.
Osječki Hotel Millennium prvi je osječki hotel, a drugi u Hrvatskoj, koji se priključio globalnoj cage-free inicijativi izbacivši u potpunosti iz svog lanca nabave jaja koja potječu iz kaveznog uzgoja.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Povećanju današnjeg broja posjetitelja zasigurno doprinosi i Zeleni četvrtak, manifestacija kojom se želi potaknuti građane na, prije svega, usvajanje zdravih prehrambenih navika
-
-
Na naizgled jednostavno pitanje kandidat je ponudio potpuno neočekivani odgovor
„Očuvanje zdravlja naših gostiju te društveni i okolišni održivi razvoj na globalnom planu zajedno s brigom o dobrobiti životinja nastavit će biti niti vodilje u oblikovanju ostalih naših projekata.“ izjavili su iz Hotela.
“Budući da smo otvorili komunikaciju s još 4 osječka hotela, vjerujemo kako je ova cage-free odluka tek prva u nizu i kako će upravo Osijek - grad iz kojega potječemo, povesti Hrvatsku u smjeru održivog i društveno odgovornoga cage-free poslovanja.” napominju iz Udruge.
Hotel Kazbek iz Dubrovnika prvi je dao javnu izjavu ovoga tipa, stao uz vodeća svjetska hotelijerska imena poput Hilton, Best Western, Marriott International i tako stavio etičnu dimenziju društveno odgovornog poslovanja tvrtke uz bok ekonomskoj, pravnoj i filantropskoj.
"Smatramo kako je odabir društveno prihvatljivijih praksi poslovanja i prema životinjama i prema očekivanjima klijenata koji ih podupiru itekako poželjna odrednica etičnoga poslovanja 21. stoljeća", dodaju u Udruzi.
Statističar, suosnivač Osnovnog istraživačkog instituta i autor eseja o smanjenju patnje životinja Brian Tomasik napravio je izračun razina patnje svih životinja iskorištavanih u industriji za hranu, a njegove su statistike potkrijepljene i raznim istraživanjima. Kokoši uzgajane u kavezima, poslije riba, najbrojnije su životinje koje ubijamo, a uz to i najviše pate. Kavezni način uzgoja onemogućuje im ispunjenje osnovnih životnih potreba i poriva, zbog čega su se mnoge poznate svjetske tvrtke odlučile prestati podupirati ovu okrutnu praksu i okrenuti se održivijem i suosjećajnijem načinu poslovanja.
„Jako nam je drago što je upravo naš, tj. osječki hotel među prvima na popisu cage-free hotela i što polaganim, ali sigurnim koracima društveno odgovorno poslovanje postaje imperativ. Uz suradnju s tvrtkama ustrajno radimo i na najvećoj političkoj kampanji za životinje iskorištavane u industriji hrane - europskoj građanskoj inicijativi End The Cage Age ili Okončajmo doba kaveza čiji je krajnji cilj zabrana kaveznoga uzgoja životinja. Kombinacijom preuzimanja modela cage-free načina poslovanja i političkim lobijem do tog cilja doći ćemo vrlo brzo!“ izjavljuju iz Udruge Pobjede i dodaju: „Ovim putem pozivamo i ostale hotele i tvrtke da nam se jave za više informacija o tome kako uz dobru uslugu svojim gostima ponuditi i ono vrijednije - svijest kako je održivo i društveno odgovorno poslovanje jedino prihvatljivo poslovanje u 21. stoljeću.”
Izdvojeno
-
Donosimo vam recept za skuhati pravi baranjski fiš paprikaš i domaću tjesteninu
-
Moša je oduvijek bila poznata i kao pravi gradski kvart iliti, bolje rečeno, firtl u kojemu su živjeli pravi gradski dečki i cure koji su se uvijek, osim sitnih kavgi s Retfalčanima, držali zajedno
-
Nakon devet godina života u Irskoj kući se vratio i Osječanin Dino Dželihodžić
-
Kratka imena, dva sloga, to su trendovi: Liam, Noel, Lota, gotovo je doba Štefanija i Terezija
Reci što misliš!