Započela rekonstrukcija trga na Vijencu Ivana Meštrovića

Prigodom Dana Gradske četvrti Tvrđa, na Vijencu Ivana Meštrovića danas započinje rekonstrukcija središnjeg trga.

Radovi vrijedni oko 1,6 milijuna kuna odvijat će se u nekoliko etapa, prva, vrijednosti 390.000 kuna, bit će dovršena do kraja ova godine – poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić tijekom današnjeg obilaska.

Ova površina bit će na moderan i suvremen način osvježena i stavljena u funkciju građanima ovog dijela grada, gdje će moći provoditi vrijeme u svojevrsnom dnevnom boravku na otvorenom, objasnio je gradonačelnik.

Ovim se samo nastavlja i potvrđuje dobra suradnja Grada i Gradske četvrti koja je osluškivala potrebe svojih sugrađana i od početka sudjelovala u ovom kvartovskom projektu.

– Investirajući u sve dijelove grada, sukladno potrebama njegovih stanovnika, stvaramo bolje uvjete života za sve, završio je Vrkić.

Rekonstrukcija trga obuhvatit će promjenu materijala opločenja partera, prenamjenu postojećih pješačkih i zelenih površina, uvođenje novih sadržaja, izgradnju sjenice, ugradnju nove urbane opreme, ozelenjavanje, rekonstrukciju javne ulične rasvjete te izvedbu ambijentalne rasvjete.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari