Vijesti / Osijek

Učenici otkrivaju nove turističke potencijale Slavonije

Učenici otkrivaju nove turističke potencijale Slavonije

"Ponudili smo sadržaje tematskih izleta koji bi se organizirali za ciljane skupine putnika, u tri osnovne kategorije povijest, gastronomija i rekreacija. Postojanje turističkog broda našim bi učenicima značilo dodatnu prilika za praktičnu nastavu. Istaknuli smo pet razloga zašto morate doći u Slavoniju," kažu učenici i nastavnici.

Radeći na projektu učenici su proveli različite vrste istraživanja. Proučili su povijesnu ulogu rijeke u gospodarskom razvoju grada. Sastavili su i proveli anketu kojom su ispitali sugrađane što oni misle o mogućnosti postojanju turističkog broda. Kao ekološki aktivni građani, ispitali su ekološku održivost projekta.

Razlozi zašto Osijek nema turistički brod, osim nabavne cijene i isplativosti, leže u činjenici da turistički brod mora imati specifične tehničke osobine s obzirom na plovnost rijeke Drave. I da je potrebno osigurati izgradnju vezova i pristaništa.

"Dokazali smo da Osječko-baranjska županija ima neiskorištene turističke potencija i da može ponudili nove turističke proizvode. Mogućnosti realizacije projekta vidimo u sljedećim podatcima. Generalnim urbanističkim planom grada Osijeka planirano je građenje putničkih i komunalnih pristaništa s ugostiteljskim sadržajem uz obvezni kolni pristup i uređenu obaloutvrdu. Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje zadužena je za prijavu projektnih prijedloga koji se mogu financirati iz fondova EU. Partnerska veza svih zainteresiranih strana , izrada financijskog i akcijskog plana, osigurale bi uspješnost i održivost projekta.
Vjerujemo da bi se plovidba rijekom svidjela našim sugrađanima i njihovim gostima," dodaju učenici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U projektu su sudjelovali: 

Učenici: Tanja Tadić, Martina Bošković, Tomislav Dumančić,Vid Vrdoljak, Ines Ivanović,
Kristijan Zolota, Maja Mikić, Andrea Rumbak, Iva Musa, Annarita Vidaković,

Nastavnici:
Ksenija Kesegi-Krstin, Andrej Kristek,Saša Jakšić, Martina Demirović

   


Izdvojeno

Reci što misliš!