Zbog najavljene promjene dobro ćete paziti koliko dugo se vozite po autocesti

Strože provjere brzine na autocestama već su uspješno uvele Norveška, Nizozemska, Austrija i Italija

Pijana vožnja u suprotnom smjeru na istarskom ipsilonu. Jurnjava bijesnim Mercedesom na zagrebačkoj Aleji Bologne… Mučnih slučajeva kojih se nerado prisjećamo ove godine ima i previše jer dosad je u prometu poginulo 280 ljudi. Od osamostaljenja Hrvatske, više je ljudi umrlo na cesti nego u Domovinskom ratu i jasno je da je vrijeme za drastične mjere.

Kazne bi, prema novom zakonu, trebale biti jako stroge. 3 do 7 tisuća kuna i oduzimanje dozvole za zaobilaženje rampe. Dvije tisuće kuna za blendanje na autocesti ili vožnju slaloma. A kamere bi se kao dokazi trebale koristiti mnogo više. Na autocestama bi se maksimalna brzina trebala povećati sa 130 na 140 kilometara na sat, ali će se postrožiti kontrole. A novosti u kontroli brzine najavljuje i HAC.

PROČITAJTE >>> Ovoga tjedna svi vozači mogu na besplatan tehnički pregled

Osim klasične provjere brzine ili presretača, po novome bi kao dokaz moglo poslužiti vrijeme ulaska i silaska s autoceste.

Opširnije u prilogu RTL teleivzije:

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/299691/zbog-najavljene-promjene-dobro-cete-paziti-koliko-dugo-se-vozite-po-autocesti/?autoplay=true&src=sib_hr

SiB.hr
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari