Vrkić ‘potegnuo’ rakije pa predao gradsku vlast

Konačno pao i posljednji bastion! Dok diljem zemlje maškare tjednima vladaju, osječki je gradonačelnik danas napokon karnevalistima predao ključeve grada! Vlast je u rukama Ivane Vrkić.

Gizdava i mlada gradonačelnica će od danas, pa sve tamo do sutra vući ključne poteze na novoj funkciji na čelu grada. Ovo imenovanje predstavlja i značajan zaokret na političkoj sceni, gdje je predstavljena kao nova snaga za budućnost, a da ove riječi nisu bez pokrića pokazao je i današnji veliki interes medija. Dosadašnji gradonačelnik Ivan Vrkić, za kojega je rečeno kako svojim dosadašnjim radom ipak nije bio za baciti, na primopredaju nije imao puno prostora za osvrt svog dosadašnjeg mandata, već je sve konce odmah preuzela nova gradonačelnica.

Tom je prilikom javnosti rečeno kako će novoj funkciji posvetiti nešto kasnije jer je novoj gradonačelnici na vlastiti zahtjev potreban odmor. Tek po njegovom završetku kreće se i u relizaciju prvih točaka programa: “Konačno je vrijeme da napravimo revilizitasiciju Tvrđe jer nama očajno, fali diskoteka. Treba obnoviti i napraviti što više klubova čisto da nam noćni život još dodatno procvate. To znači puno više klubova i što manje kazališta, ona predstavljaju nešto što je prošlo, nešto za starije ljude koji su iz svršenih vremena.”

Na pitanje što misli o studentima nova gradonačelnica nije birala riječi: “Tu balavurdiju treba istjerati van iz grada, opijaju se, ne znaju što je elitno. Nemaju auto, vozaju se biciklima po gradu. Zbog njih crtamo biciklističke staze i mi ostali nemamo gdje hodati što ustvari znači da ćemo se s njima na poseban način obračunati,” ističe nova čelnica grada.

Tekst: Radio Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

 
 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari