Sve se prodalo

Predmeti s javne dražbe osječke policije našli nove vlasnike: ”Kupio sam bicikle za cijelu obitelj!”

PU osječko-baranjska

Većina se bicikala prodavala po cijeni od pet eura pa nadalje, ali bilo je i onih od trideset eura i svi su se uspješno prodali

U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske i Postaji granične policije Beli Manastir u Duboševici jutros je održana prodaja predmeta bez vlasnika koji su nađeni i napušteni tijekom 2019., 2020. i 2021. godine.

Predmeti poput mobitela, motora, kolica, kotlića za fiš i starih ogledala prodali su se u nešto više od sat vremena putem javne dražbe najboljim ponuđačima. Kako svake, tako su i ove godine najtraženiji bili bicikli i plovila.

”Bilo je jako dobrih bicikala. Na prvu vam se neki ne svidi, ali kada se izvuče i kada krene licitacija, ljudi vide kako je ipak u kvalitetnom stanju i odluče ga uzeti”, istaknula je za SiB.hr Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske.

Većina se bicikala prodavala po cijeni od pet eura pa nadalje, ali bilo je i onih od trideset eura i svi su se uspješno prodali. Tako je Osječanin Siniša kupio četiri bicikla za cijelu obitelj za manje od 150 eura.

”Jedan je za suprugu, jedan za kćer, jedan za sina i jedan za mamu. Sada smo mirni cijelo desetljeće s biciklima. Bilo je i nekih koji su uzimali i po 30 komada bicikala po cijeni od jednog, dva ili pet eura. U svakom slučaju, ja sam jako zadovoljan”, rekao je.

FOTO: Mirela Belaj/SiB.hr

Svoje su kupce pronašli i mobiteli koji su se prodavali po sličnim cijenama. Bila je riječ o nešto starijim modelima, ali i suvremenim smartphone uređajima koji su žurno čekali na svoje nove vlasnike.

”Izgleda da sam pronašla pravu sitnicu na ovoj dražbi – mobitel koji izgleda kao da je tek iz kutije i koji će mi dobro poslužiti kao pomoć u poslu”, kazala je Ana.

>> Ove subote u dvorištu PU osječko-baranjske javna dražba nađenih i napuštenih predmeta

Naime, Policijska uprava osječko-baranjska po zakonu prima pronađene stvari i čuva ih za njihove vlasnike. Međutim, oni predmeti koji su iskoristivi, a po koje nitko ne dođe u roku od godinu dana, imaju se pravo staviti na javnu dražbu.

”Još uvijek čuvamo predmete iz 2022. i 2023. godine pa, ako je netko nešto izgubio ili mu je nešto ukradeno, može doći provjeriti je li taj predmet kod nas”, zaključila je Roterbauer.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari