Bez ozlijeđenih

Jutros je izbio požar u Karolini: ”Interveniralo nas 9, morali smo tražiti okolne puteve”

JVP Grada Osijeka

Uzrok zapaljenja još uvijek nije poznat, no vatrogasci smatraju kako je došlo do njega u dimovodnim kanalima

Jutros oko 7,30 sati dogodio se požar u proizvodnom pogonu Karoline. U njemu je izgorjelo oko 50 kvadrata krovišta i svjetlarnik veličine deset kvadrata.

”Našim dolaskom, požar je već bio prigušen jer je njihov zaštitar i vatrogasac Saša Saborčić već djelovao na njega prahom za gašenje. Mi smo ga samo nastavili gasiti vodom i uspjeli u tome. Nakon toga, sišli smo dolje i prahom smanjivali temperaturu na linijama”, opisuje za SiB.hr voditelj smjene JVP Grada Osijeka Vjeko Pejić.

Uzrok zapaljenja još uvijek nije poznat, no vatrogasci smatraju kako je došlo do njega u dimovodnim kanalima. U svakom slučaju, riječ je o požaru velikih razmjera budući da je sveukupno devet vatrogasaca JVP Grada Osijeka interveniralo s tri vozila te su ga gasili oko 90 minuta, a pozvali su i dimnjačarsku službu koja održava dimovodne kanale.

>> Osječki vatrogasci: Vadili smo konja iz septičke jame, a u danu imamo po 40 intervencija

”Gorjeli su plastika, staklena vuna, geotekstil, drvene grede i brojni drugi materijali, a najgora je činjenica ta što se požar nalazio na sredini tvornice, pa smo morali tražiti okolne puteve te se penjati sa svom tom opremom i sredstvima za gašenje da bismo uopće uspjeli doći na krovište i zaustaviti daljnje širenje vatre”, pojašnjava Pejić.

Srećom, u požaru nitko nije stradao, ali da vatrogasci nisu brzo intervenirali, zasigurno bi se proširio i na ostale tvorničke proizvodne pogone.

FOTO: JVP Grada Osijeka

Napomenimo, veliki se požar u Karolini i jedan od najzamašnijih ikada u Osijeku dogodio u ožujku davne 1932. godine. Tada je vatra bila spalila tri četvrtine cjelokupne tvorničke infrastrukture.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari