Najveći festival istočne RH

Deveti sajam vina i delicija WineOs oborio vlastite rekorde posjećenosti

Ivica Benić/SiB.hr

Kroz prostore WineOs-a u dva je dana prošlo više od 3400 gostiju, uzvanika, poslovnih posjetitelja, predstavnika protokola te novinara

Iza nas je deveto izdanje WineOs-a, najveće i najznačajnije
vinske manifestacije u istočnoj Hrvatskoj. Selidba u novi
prostor, a riječ je o Gospodarskom centru OBŽ-a, tradicija i
prepoznatljivi imidž, rezultirali su novim rekordima.

WineOs je privukao najviše izlagača do sada. Tijekom dva sajamska
dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj
dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici
predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića,
delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja. Na
sajamskim radionicama nazočni su kušali vina iz tri države te se
upoznali s maslinovim uljima i francuskim sirevima.

U sklopu kulinarskog programa na pozornici su kuhala tri mlada
osječka kuhara (Hrvoje Harač, Tihomir
Bježančević
i Saša Ninković) koji su
prezentirali jela od mesa i ribe te po prvi put i veganske
zalogaje. Osim njih, ponovno je kuhao i predsjednik splitske
udruge ŠKMER Željko Neven Bremec koji je
predstavio tradicionalna dalmatinska jela.

”Veliko hvala svima koji su pomogli da WineOs u svojoj devetoj
inkarnaciji dokaže da smo svi zajedno spremni za nove izazove i
novu eru vinske priče u Osijeku, OBŽ-u i cijeloj Slavoniji i
Baranji. Zabilježili smo rast broja izlagača, posjetitelja i
poslovnih posjetitelja između 10 i 15 %. Tu ne govorimo samo
o našim sugrađanima i ostalim posjetiteljima, nego i poslovnim
partnerima izlagača, stručnim i poslovnim posjetiteljima,
novinarima, ljudima iz organizacije. Ukratko – svima koji su
bili dio ove sjajne priče”, istaknuo je predsjednik
Organizacijskog odbora WineOs-a Boris Ocić.

”Vesele su izvrsne reakcije izlagača i publike, kao i činjenica
da smo dobili nekoliko konstruktivnih kritika o tome što bi
trebalo doraditi ili promijeniti do sljedećeg, jubilarnog desetog
WineOs-a. Najvažnije je da već sada imamo djelomične informacije
o sklopljenim poslovima na sajmu i one sugeriraju očekivani rast.
Hvala svima koji su sudjelovali. Potrudit ćemo se da sljedeće
izdanje bude doista nezaboravno”, dodao je idejni začetnik i
izvršni predsjednik WineOs-a Vinko
Ručević
.
>> Vinski hedonizam prvog dana WineOS festivala

”Svaka godina nosi nove izazove, posebno kada se mijenja mjesto
održavanja, a nama je ovo već peta lokacija sajma pa smo bili
spremni na stres i rješavanje detalja u zadnjem trenutku. Vesele
me izvrsne reakcije sa svih strana, sada smo se dobro upoznali s
prostorom i imamo viziju kako jubilarni WineOs učiniti još
boljim, privlačnijim i atraktivnijim za izlagače i publiku.
Zahvaljujem svima koji su pomogli da deveti WineOs bude najbolji
i najveći do sada”, zadovoljno je komentirao izvršni direktor
WineOs-a Denis Despot.

Za kraj pozabavit ćemo se brojkama. Na približno 2800
četvornih metara Gospodarskog centra korištenih za WineOs
smjestilo se 106 izlagačkih mjesta te pozornica na kojima se
predstavilo preko 130 izlagača i brendova iz Hrvatske, Slovenije,
Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine,
Austrije i Španjolske. Kroz prostore WineOs-a u dva je dana
prošlo više od 3400 gostiju, uzvanika, poslovnih posjetitelja,
predstavnika protokola te novinara; ukupno s organizatorima i
izlagačima gotovo 4000 ljudi.
>> I druga večer WineOs festivala privukla veliki broj vinoljubaca

Posjetitelji su koristili više od 3500 čaša, kušajući gotovo 600
različitih vina i žestokih pića. Popijeno je oko 3000 litara
vode, potrošena je tona leda, a sudionici radionica kušali su
sedamdesetak različitih vina, uz nekoliko vrsta francuskih sireva
te raznih maslinovih ulja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari