podatci evisitora

U studenom Osijek najjača turistička kontinentalna destinacija poslije Zagreba

Davor Javorovic/PIXSELL

Gledano prema destinacijama, najviše noćenja u studenome ostvareno je nakon Zagreba u Dubrovniku, Splitu, Opatiji, Zadru, Rovinju, Poreču, Puli, Rijeci i i Osijeku

Prema prvim podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), u Hrvatskoj je u studenome ostvareno više od 375 tisuća dolazaka i 941 tisuća noćenja, što u odnosu na isti mjesec prošle godine predstavlja rast od 13 posto u dolascima i 1 posto u noćenjima, piše Gradonačelnik.hr.

Gledano po županijama, tijekom studenoga je najviše noćenja ostvareno nakon Grada Zagreba koji ima status županije u Istri, gotovo 150.000, na Kvarneru gotovo 148.000, Splitsko-dalmatinskoj županiji  gotovo 129.000, Dubrovačko-neretvanskoj gotovo 85 tisuća i Zadarskoj blizu 59 tisuća noćenja. U kontinentalnom dijelu zemlje predvodi Krapinsko-zagorska županija s 27,5 tisuća noćenja, Osječko-baranjska s 24 tisuće, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka s 15,4 tisuće noćenja te Karlovačka s blizu 14,3 tisuće noćenja.

Gledano prema destinacijama, najviše noćenja u studenome ostvareno je nakon Zagreba u Dubrovniku, Splitu, Opatiji, Zadru, Rovinju, Poreču, Puli, Rijeci i i Osijeku.

Tijekom prvih jedanaest mjeseci Istra je u nacionalnim okvirima zabilježila najveći apsolutni broj noćenja, ispred Splitsko-dalmatinske županije i Kvarnera. Na kontinentu predvodi Karlovačka županija, a slijede Krapinsko-zagorska, Osječko-baranjska, Zagrebačka i Varaždinska županija.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari