Nazočio i Plenković

Proslava 237. Dana grada Osijeka završena svečanom sjednicom Gradskog vijeća

Borna Jakšić/PIXSELL

Premijer Plenković čestitao je Osječankama i Osječanima na postignućima, istaknuvši vidljiva poboljšanja u infrastrukturi, investicijama poput Jabila te povećanju plaća rezultatom lokalne porezne reforme

Obilježavanje Dana grada Osijeka završeno je svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu u ponedjeljak. Na sjednici su bili prisutni brojni uzvanici iz javnog, gospodarskog, znanstvenog, vjerskog i kulturnog života grada, uključujući predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića, ministra zdravstva Vilija Beroša te zamjenika župana i obnašatelja dužnosti župana Osječko-baranjske županije Matu Lukića.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić čestitao je Dan grada sugrađanima i istaknuo postignuća u proteklom razdoblju te najavio buduće projekte. Govorio je o uspješnim realizacijama projekata, poput podvožnjaka na Sv. L. B. Mandića i treće poddionice promenade u Donjem gradu. Naglasio je suradnju s Osječko-baranjskom županijom te dolazak tvrtke Jabil, najveće investicije u proteklih 30 godina.

Radić je najavio buduće projekte, uključujući modernizaciju tramvajske infrastrukture, dolazak novih tramvaja u 2025. godini te revitalizaciju Gradskog vrta, biciklističkih staza i drugih područja. Istaknuo je da Grad Osijek neće se zaduživati kreditima u 2024., ali će doprinijeti poreznoj politici Vlade, ne povećavajući poreznu stopu na dohodak.

Premijer Plenković čestitao je Osječankama i Osječanima na postignućima, istaknuvši vidljiva poboljšanja u infrastrukturi, investicijama poput Jabila te povećanju plaća rezultatom lokalne porezne reforme.

Zamjenik župana Mato Lukić pohvalio je suradnju između Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, naglasivši potrebu za osluškivanjem potreba građana. Dodao je kako će se nastaviti s nizom projekata, uključujući izgradnju novih kapaciteta Doma za starije.

FOTO: Borna Jakšić/PIXSELL

Na svečanosti su dodijeljena i javna priznanja. Gordana Kralik primila je Zlatnu plaketu “Grb Grada Osijeka” za životno djelo u području znanosti i obrazovanja, dok su Udruga “Hvidra Osijek 91”, Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka, HRT – Radio Osijek i Zvonko Borbaš primili priznanja za izuzetan doprinos u različitim područjima.

Građani Osijeka obilježavaju Dan grada u spomen na 2. prosinca 1786., kada su tri dijela grada – Tvrđa, Gornji i Donji grad – postali jedna cjelina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari