nema više zastoja

Otvorena potpuno obnovljena Vinkovačka cesta

Grad Osijek

Obnovljena su sva 4 prometna traka s novim slojem asfalta - ukupno je obnovljeno 1.045 metara kolnika

Današnjim puštanjem u promet Vinkovačke ceste grad Osijek korak je bliže prometovanju novih niskopodnih tramvaja u Osijeku.

Modernizacija tramvajske infrastrukture u Vinkovačkoj trajala je 5 mjeseci i dio je europskog projekta modernizacije tramvajske infrastrukture vrijednog 35,4 milijuna eura. Na ovoj dionici radovima je obuhvaćena tramvajska pruga u dužini od 580 metara.

“Iskoristili smo ovu priliku da obnovimo sva 4 prometna traka s novim slojem asfalta – ukupno je obnovljeno 1.045 metara kolnika. Oprani su i obojeni potporni zidovi, središnji nosivi stupovi i svodovi podvožnjaka. Obojena je zaštitna ograda uz pješačko-biciklističku stazu u zoni podvožnjaka na obje strane.

Zamijenjena je stara rasvjeta podvožnjaka s novom led rasvjetom. Zamijenjene su odvodne cijevi. Rekonstruirana su stubišta prilaza podvožnjaku. Obojeni su stupovi javne rasvjete na cijelom profilu. Očišćen je i rekonstruiran odvodni sustav podvožnjaka. Procijenjena vrijednost izvedenih radova je oko 200 tisuća eura”, rekao je gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić.
 
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari