novi detalji

Radnici Drave International danas organiziraju skup podrške ispred tvornice. Na ogradi pronađena izrezana žica?

Borna Jakšić/PIXSELL

Radnici će prosvjedovat zbog toga što se sama tvrtka okrivljava za požar. Smatraju da im se sve namješta

Reporter Nove TV u sinoćnjem Dnevniku izvijestio je kako se neslužbeno doznaje iz tvrtke Drava International, koja provodi vlastitu istragu, da su na sjevernoj ogradi pronašli izrezanu žicu. “Upravo je to nedaleko od mjesta na kojem je počeo požar”, rečeno je sinoć na Novoj TV.

“Sutra će, u 11 sati, radnici Drave International organizirati prosvjed ispred tvornice, odnosno skup podrške. I to protiv načina zbog kojeg im se okrivljava sama tvrtka i proglašava krivom za požar. Oni smatraju da im se sve namješta”, javljeno je jučer u Dnevniku Nove TV.

Vlasnik kompanije Zvonko Bede kazao  je za RTL da se on u te stvari ne petlja. “Nisam nikoga organizirao i ne znam ništa o tome”, poručio je.

“U to sam vrijeme spavao. Probudio sam se u četiri sata ujutro. Vidio sam veliki požar. Mi volimo svoj posao i svoju tvrtku. Tvrtka nam je pružila sve. Kada smo trebali posao i plaću, dobili smo, uvijek je bila na vrijeme. Strašno smo zabrinuti za svoju tvrtku”, rekao je za Dnevnik Nove TV radnik iz Nepala Akas Koyala.

130 radnika iz Nepala koje je bilo smješteno u kontejnerskom naselju u sklopu tvornice sad je smješteno u dvoranu Jug 2. Jučerašnji Glas Slavonije piše pak kako su  iz tvrtke Drava International uputili zahtjev da se ovi radnici vrate na smještaj unutar tvornice.

Inače u tvornici je zaposleno oko 500 djelatnika od čega je 130 Nepalaca.

FOTO: Borna Jakšić/PISXELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari