radovi na tramvajskoj pruzi

Vozači oprez, zatvoren podvožnjak na Vinkovačkoj

SiB.hr

Zabrana prometa od kružnog toka Đakovština do križanja s Dunavskom ulicom uvedena je zbog radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog sustava tramvajske linije 2

Zbog radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture od sinoć je privremeno obustavljen promet na dijelu Vinkovačke ceste, na podvožnjaku od kružnog toka Đakovština do križanja s Dunavskom ulicom. Biciklisti i pješaci mogu slobodno prolaziti. Predviđeni završetak radova na toj dionici je utorak, 3. listopada.

“Ova privremena regulacija prometa  uspostavlja se zbog radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog sustava na Vinkovačkoj cesti u okviru projekta “Modernizacija tramvajske infrastrukture” vrijednog oko 35,5 milijuna eura. Ti su radovi preduvjet za dolazak niskopodnih tramvaja u Osijek.”, poručili su iz GPP. Zbog toga su izmještene trase prometovanja u jednom ili oba smjera, za  autobusne linije 3, 4 i 6 te tramvajsku liniju 2. Detaljnije o novim trasama pročitajte OVDJE.

Dodatno će to stvoriti prometni kaos u gradu, ali dobra vijest je da je novi podvožnjak u Ulici Svetog Leopolda Mandića praktički završen. Tehnički pregled najavljen je za ponedjeljak 31. srpnja pa je za očekivat vrlo brzo ponovo otvoranje  te ulice i rasterećenje dodatnih prometnih gužvi.

Novi podvožnjak na “Čepinskoj”. FOTO: SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari