Neće poskupljivati

Nakon obilnih kiša na osječku tržnicu napokon stigle domaće trešnje, a evo i njihovih cijena

Duško Jaramaz/PIXSELL

Dok na riječkoj tržnici, primjerice, kilogram trešanja košta 12 eura, na osječkoj su im tržnici cijene mnogo prihvatljivije

Domaće su trešnje napokon stigle i na osječku tržnicu. Međutim, trenutno ih tamo prodaju svega dva OPG-ovca budući da je velika većina navedenih voćki diljem Hrvatske zbog obilnih kiša popucala i propala.

“Velike su količine kiše zaista načinile veliku štetu i mislim da se ove godine, što bi stari ljudi rekli, nećemo ni najesti trešanja, a kamoli ih prodavati. Sve su trešnje popucale i gnjile su”, govori proizvođač Marko Grozdanić za Danas.hr.

S obzirom na to, na hrvatskim se tržnicama prodaju uglavnom uvozne trešnje, i to po cijeni i do 15 eura po kilogramu. Ipak, dok na riječkoj tržnici, primjerice, kilogram trešanja košta 12 eura, na osječkoj su im tržnici cijene mnogo prihvatljivije. Tako ih spomenuta dva proizvođača tamo prodaju za dva eura po pakiranju od 500 grama, odnosno za četiri eura po pakiranju od jednog kilograma. Tvrde, također, kako vrlo vjerojatno neće ni povisivati cijene.

“Ja ne pamtim ovako loših naših trešanja na tržnici jer su sve propale. Zbog kiše je sve uništeno”, kaže proizvođač Smajo.

FOTO: Mirela Belaj/SiB.hr

S druge strane, u osječkim su trgovačkim centrima trešnje duplo skuplje u odnosu na našu tržnicu, i to, naravno, uvozne. Tako, primjerice, u Konzumu i Lidlu (gdje su trenutno dostupne) paket trešanja košta 3,99 eura po 500 grama, odnosno 7,98 eura po kilogramu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari