velik projekt

HEP Toplinarstvo: “Uklonit ćemo bankine postavljene na biciklističkim stazama”

Skyscraper forum

Ukupna vrijednost projekta je 78,91 milijuna kuna, od čega 46,01 milijuna kuna čine bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dodijeljena u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

HEP Toplinarstvo prije početka aktualne sezone grijanja završilo je prvu fazu radova na rekonstrukciji toplovoda u osječkom Donjem gradu, a trenutno su, prije nego se radovi na zamjeni cijevi nastave, u tijeku sanacije javnih površina.

Dio građana nezadovoljan je načinom na koji se isti izvode i to posebice na dijelovima biciklističkih staza. Na forumu Skyscraper koji prati aktualnosti iz svijeta gradnje, objavljene su tako fotografije visokih bankina na biciklističkim stazama gdje ih ranije nije bilo. Jedna od takvih je križanje ulice Matije Gupca i Hutlerove ulice, a tim povodom potražili smo odgovore u HEP Toplinarstvu.

“Obzirom da na predmetnoj lokaciji prije provođenja radova nije postojala bankina na biciklističkoj stazi, HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. će u najkraćem mogućem roku poduzeti sve potrebne aktivnosti da se staza vrati u prvobitno stanje. Također, pregledat ćemo sve lokacije na kojima smo provodili radove te ukoliko su na istima postavljene bankine na prijelazima preko biciklističkih staza, iste ćemo ukloniti”, stoji u odgovoru mr.sc. Tomislav Brnadić, dipl.ing.stroj., direktora HEP Toplinarstva.

*Ranije stanje biciklističke staze/Google Maps

Kako nadalje navode, HEP će provjeriti i sve preostale lokacije prelaska kolnika i iste urediti u skladu s projektom, odnosno, sve vratiti u prvobitno stanje. Tako će bankine ostati na pješačkim prijelazima dok će biciklističke staze dobiti blagi prijelaz.

“Napominjemo da će HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. u provođenju budućih radova revitalizacije vrelovodne mreže voditi računa da sve lokacije po završetku radova dovedu u prvobitno stanje, a posebnu pažnju ćemo posvetiti uređenju prelaska preko biciklističkih staza”, dodaju u svom odgovoru.

Predviđeni završetak radova na sanacijama površina na kojima su izvođeni radovi u 2022. godini u gradu Osijeku je 31. ožujka 2023.

Projektom “Zamjena spojnog vrelovoda od TE-TO Osijek do toplane Pogona Osijek”, koji se provodi u razdoblju od 2021. do 2023. godine, planira se revitalizirati 4,4 kilometara dotrajale postojeće vrelovodne mreže. Do sada je zamijenjeno 70 posto, odnosno nešto više od dvije trećine trase spojnog vrelovoda (3076 metara od ukupno 4350 metara), tako da za ovu godinu preostaje zamijeniti još 1274 metara trase. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari