FOTO

Širi se fotografija glodavca među hranom u poznatoj pekari u Osijeku

Reddit

Poslovnica je odmah bila zatvorena u suradnji s jednom tvrtkom za deratizaciju i nadležnim službama te je dućan detaljno očišćen, a svi proizvodi uništeni

Brojni su zgroženi fotografijom iz jedne od poslovnica popularnog lanca pekara Mlinar u Osijeku. Naime među pekarskim proizvodima, uočen je glodavac!

Iz Mlinara su za Index.hr potvrdili vjerodostojnost fotografije te rekli kako su tvrtka sa 100 godina tradicije te im je zdravstvena ispravnost i kvaliteta iznimno važna.

“Redovito obnavljamo i kontroliramo sve naše procese vezane uz ispravnost naših prehrambenih proizvoda, a naše su unutrašnje procedure često čak i strože od međunarodno prihvaćenih i zakonodavnih standarda za sigurnost hrane poput ISO 14001, HACCP i IFS. Svi ti procesi i standardi uključuju i mjere dezinfekcije i deratizacije koje redovito obavljamo u suradnji sa za to ovlaštenim tvrtkama”, navodi Mlinar.

No, ne niječu kako je glodavac ipak došao do njihovog proizvoda unatoč visokim standardima rada s hranom. Konkretno, zabilježili su dva odvojena incidenta (raniji u Crikvenici) u razmaku od tri godine.

“U prirodi i u urbanim sredinama glodavci se uvijek kreću oko skladišta s hranom, a u zimskome razdoblju češće nego inače ulaze u prostore u potrazi za hranom, jednako kao i toplinom. U oba navedena slučaja, u susjedstvu naših poslovnica dešavali su se bučni i zahtjevni građevinski radovi koji su, uz činjenicu da poslovnice nisu hermetički zatvorene zbog kontakta s kupcima, bili najvjerojatniji razlozi ovih intruzija”, objašnjavali su iz Mlinara.

Nastavili su i kako je uprava tvrtke u oba incidenta s glodavcima bila obavještena od strane zaposlenika, a obaviještena je i Sanitarna inspekcija.

Poslovnica je odmah bila zatvorena u suradnji s jednom tvrtkom za deratizaciju i nadležnim službama te je dućan detaljno očišćen, a svi proizvodi uništeni.

Izvor: Reddit

Uz prvu deratizaciju koja je bila odmah napravljena, druga je uslijedila nakon nekoliko dana.

 “Naša poslovnica u Osijeku kao dodatnu je mjeru opreza prošla i kompletno preuređenje u kojem smo pregledali i otklonili i eventualne druge opasnosti od ulaska glodavaca te je puštena u redovan rad nakon što smo u suradnji s nadležnim službama još jednom utvrdili da nema opasnosti za zdravlje naših potrošača”, zaključili su iz Mlinara svoje reagiranje na fotografiju glodavca među njihovim proizvodima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari