rekonstrukcija pruge

Županijska ulica na dijelu od Waldingera do konkatedrale potpuno zatvorena za promet

Ulice Osijeka jedna po jedna dobivaju nove tračnice pa je važno pratiti obavijesti i smanjiti stres svima koji moraju u središte grada

Zbog radova na rekonstrukciji tramvajske mreže u okviru projekta “Modernizacija tramvajske infrastrukture na području grada Osijeka”, obustavlja se promet na sljedećim dionicama ulica:

Od 12. siječnja 2023. godine u Županijskoj ulici:

– obustavlja se promet na dijelu Županijske ulice od Ulice Hrvatske Republike do Trga pape Ivana Pavla II;

  • – na križanju Županijske ulice i Ulice Hrvatske Republike privremeno se ukida južni pješački prijelaz preko Županijske ulice, prohodni ostaju sjeverni i istočni pješački prijelaz;

– na dionici Županijske ulice od Ulice Hrvatske Republike do Ružine ulice obustavlja se promet na zapadnom kolničkom traku, te se prebacuje na istočni kolnički trak;
– na križanju Županijske ulice i Ružine ulice na privozu iz Ružine ulice ukidaju se dvije prometne trake (sjeverna i srednja), te se izlazni promet preusmjerava na jednu prometnu traku.

U Ulici Stjepana Radića:

– obustavlja se promet na dijelu Ulice Stjepana Radića od Ulice Adama Reisnera do Trga Lavoslava Ružičke;
– obustavlja se promet na dijelu Trga Lavoslava Ružičke, dijelu Ulice Bartola Kašića i Andrije Kačića Miošića (dionica od privremenog ulaza na autobusni kolodvor do Ulice Stjepana Radića);
– na križanju Ulice Stjepana Radića-Adama Reisnera zadržavaju se prohodnim samo prometni tokovi zapad-istok, istok-zapad u Ulici Adama Reisnera, te iz sjevernog privoza Ulice Stjepana Radića pravci prema istoku i sjeveru.

Od 22. siječnja 2023. godine zona zahvata se proširuje:

– na dionicu Županijske ulice od Ružine ulice do Ulice Ivana Gundulića obustavom prometa na zapadnom kolničkom traku, te prebacivanjem istog na istočni kolnički trak uz ukidanje bočnog parkirališta;
– na križanju Županijske ulice i Ružine ulice privremeno se ukida južni pješački prijelaz preko Županijske ulice;
– obustavlja se promet na dijelu Županijske ulice od Ulice Ivana Gundulića do kružnog toka “Đakovština”;
– djelomično se obustavlja promet kroz kružni tok “Đakovština”, prohodni ostaju pravci Vinkovačka cesta-Ulica Adama Reisnera (istok) i obrnuto, te Ulica Adama Reisnera (zapad)-Sv.L. B. Mandića (TC Spar) u razdoblju od 22. siječnja predvidivo do 1. ožujka 2023. godine.

Planirani završetak radova u Županijskoj ulici je 25. svibnja 2023. godine, a u Ulici Stjepana Radića 28. veljače 2023. godine.

Obavijest korisnicima javnog prijevoza na tramvajskoj liniji br. 2

Zbog izvođenja radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog sustava u Županijskoj će se ulici, od 09. siječnja 2023. godine djelomično obustaviti promet te će se odvijati u samo dva kolnička traka, što će rezultirati otežanim odvijanjem ukupnog prometa.

GPP d.o.o. je u obvezi za vrijeme navedenih radova preusmjeriti tramvajsku liniju br. 2: Bikara – Trg  LJ. Gaja – Ul. Hrvatske Republike (umjesto tramvaja prometuju autobusi),  prema sljedećem:

  • na dijelu linije od Đakovštine autobusi prometuju Ulicom A. Reisnera – lijevo Ul. Kardinala A. Stepinca –  lijevo do Trga LJ. Gaja i dalje po ustaljenoj trasi linije.
  • Tramvajska stajališta u Županijskoj ulici i stajališta Autobusni i Željeznički kolodvor neće se koristiti.
  • Zamjensko stajalište za tramvajsko stajalište Županijska ulica je autobusno stajalište Ul. Hrvatske Republike – sjever, a za stajališta Autobusni kolodvor i Željeznički kolodvor utvrđeno je privremeno stajalište u Ul. A. Reisnera 73.

Navedena regulacija je privremena i vrijedi do završetka radova. Mole se putnici za strpljenje i razumijevanje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari